Dobbel skips-dåp hos Westcon

Verdens første hydrogenferje, MF Hydra, har vært i drift siden 31. mars i år. Denne uken ble skipet døpt på Hjelmeland ferjekai sammen med søsterskipet MF Nesvik.

Øystein Martre administrerende direktør i Westcon Yards, Heidi Wolden administrerende direktør i Norled, Anita Husøy Riskedal ordfører i Hjelmeland kommune, Thina Margrethe Saltvedt sjefanalytiker for bærekraftig finans i Nordea og Endre Matre leder teknisk og nybygg Westcon Yards.

Administrerende direktør i Westcon Yards, Øystein Matre, og leder av teknisk og nybygg i Westcon Yards, Endre Matre, var nylig invitert til Hjelmeland for dåpen av ferjene Westcon Yards har bygget.  

Les også: Etnesbu med verft i Tyrkia

Les også: Westcon fikk prestisjepris

Westcon Yards har stått for utrusting og ferdigstillelse av fartøyet som ble verdens første hydrogenferje.På fergekaien i Hjelmeland denne uken var det duket for seremoni med politikere, direktører, presse og bedriftene som har deltatt på MF Hydra prosjektet. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård holdt tale for dåpen, og i tillegg til Westcon var både Heidi Wolden administrerende direktør i Norled, Anita Husøy Riskedal ordfører i Hjelmeland kommune og Thina Margrethe Saltvedt sjefanalytiker for bærekraftig finans i Nordea tilsede.  Endre Matre er fornøyd med dagen, og sier i en pressemelding:  

– Som skipsbygger, er det flott å kunne bistå Norled med bygging, utrustning og ferdigstillelse av fartøyet på dette banebrytende prosjektet, vi sikter mot en grønnere fremtid og MF Hydra er definitivt et steg i riktig retning.  

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden