Kompetanseheving med Advantage

Ikke alle er klar over at man kan bruke Advantage-poeng som bidrag til finansiering av kompetansehevende kurs og studier. Økonomisjef Kjell Tore Helgeland vil slå et slag for dette tilbudet.

Av Torleif Heggebø

Økonomisjef i Omega, Kjell Tore Helgeland.

Mange av Omega sine medarbeidere har vært med på teambuildinger, benyttet seg av selskapets hytter og leiligheter, deltatt på idrettsarrangement og opplevd mer eller mindre kjente artister på deres konsertturnéer. Alle kostnader er dekket ved bruk av hver enkelt medarbeiders opptjente Advantage-poeng. At man også kan bruke oppsparte Advantage-poeng som bidrag til faglig påfyll er kanskje mindre kjent. 

- Som kompetansebedrift ser vi helt klart verdien av at våre medarbeidere tilegner seg relevante kunnskaper innen sine fagområder. I disse tider med lavere aktivitet i olje- og gassbransjen kan kanskje tiden benyttes til kompetanseheving, foreslår Helgeland.

Må være relevant

Høye kostnader til etter- og videreutdanning kan være et hinder for at mange tar slik utdanning, men ved å tilby bruk av Advantage-poeng til dekning av kostnadene håper han å kunne spore flere til å øke sin kompetanse.

- Kursene eller studiene man ønsker å ta må være relevante for arbeidsoppgavene man har i Omega eller ute hos våre kunder. 

Som kompetansebedrift ser vi helt klart verdien av at våre medarbeidere tilegner seg relevante kunnskaper

Er de det, så kan medarbeiderne bruke Advantage-poengene sine som bidrag til dekning av kostnader til kurs- og studieavgifter, lærebøker og eksamensavgift, forteller økonomisjefen.

Tar Master-studie ved UiS

Tor-Martin Kvalsund benytter Advantage-poeng til studier ved Universitetet i Stavanger.

- Jeg anbefaler alle å vurdere faglig påfyll, og Omegas opplegg med bruk av Advantage-poeng til dekning av kostnader er glimrende. Selv har jeg benyttet muligheten til studier ved Universitetet i Stavanger (UiS), og er nå i gang med Master-oppgaven, forteller Tor-Martin Kvalsund.

Fra tidligere har Tor-Martin Kvalsund fagbrev som automatiker og er utdannet automasjonsingeniør. Han ble innleid som Interface Coordinator på Statoils Valemon-prosjekt, og etter kort tid fikk han tilbud om å overta posisjonen som Interface & Change Manager etter sin overordnede, som gikk over i en annen stilling i selskapet.

- Jeg har tidligere jobbet mye med styresystemer innen næringsmiddel, kommersialisering av ny teknologi innen vannbehandling og miljøteknologi, så feltutbygging i et internasjonalt, mulitkulturelt prosjekt var helt nytt for meg. Faglig påfyll var derfor en nødvendighet.

Midt i blinken

Studietilbudet ved Universitetet i Stavanger og muligheten til å få dekket kostnadene til dette ved bruk av Advantage-poeng var midt i blinken for Kvalsund.

- Tilbudet og støtten fra Omega, og ikke minst avdelingslederen min - Vibeke Monsen Snarberg - har jeg hele tiden opplevd som god og motiverende, sier Tor-Martin Kvalsund, som sysler med tankene om å ta enkeltfag som Risk og Operation Management hvis anledningen byr seg.

Valemon-prosjektet er nå fullført, og enn så lenge kan Tor-Martin Kvalsund konsentrere seg helt og fullt om Master-oppgaven, som skal leveres 15. mai i år.

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden