2015 satte rekord hos Hatteland Display

Fjoråret endte med en ikke uventet rekordomsetning for Hatteland Display. – Det var et godt marked og vi traff blink med produktene våre.


Slik oppsummerer President og CEO Trond K. Johannessen salgssuksessen i 2015. 

Kombinasjonen av et godt marked og treffsikre produkter førte til det høyeste salget noensinne hos Hatteland Display. Selskapet med hovedkontor i Åmsosen i Vats omsatte for 389 millioner kroner i 2015, en øke på 32 millioner fra året før. 

Driftsresultatet endte på nærmere 27 millioner kroner, opp drøye 4 millioner fra året før. Årsresultatet bikket 15 millioner kroner mot 12,8 millioner i 2014. 


Mer avanserte produkter 

Siden starten i 1989 har Hatteland Display vært ledende på teknologiske løsninger og design av skjermer, display- og computerløsninger til maritim industri. Mer enn 250 000 produkter er levert til kunder verden over. 

- Vi har satset ekstra på mer avanserte produkter de siste årene, ikke bare på skjermer, men på produkter med innebygde computere, såkalte panel-computere. Dette er en produktlinje som slo godt an i fjor og som vi setter stort fokus på fremover , forteller Johannesen. 

Hatteland Display sikter seg hovedsakelig inn mot den maritim næring. Med servicepartnere i blant annet Dubal, India, Kina, Singapore, Australia, Brasil, USA og Japan har selskapet i løpet av de siste årene fått stadig flere kunder globalt. 

- Vi har opplevd en øke i antall kunder det siste året, og det er faktisk de små og mellomstore kundene som er med på å drive veksten vår, forteller Johannesen. 

Forsiktig 2016 

Med et tilbakelagt rekordår, går Hatteland Display et forsiktig 2016 i møte, og selskapet utvikler nå nye produkter for å møte et noe mer utfordret marked. Ordreinngangen har den siste tiden vært lavere enn omsetningen, og utviklingen i 2016 vil være svakere enn fjoråret. 

- Skipsfarts- og skipsbyggingsindustrien er under press. Og vi vet også at mange av produktene våre blir levert til kunder som blir påvirket av tidene i oljebransjen. 2016 blir ikke noe nytt rekordår, og vi er nødt til å tenkte nytt. Vi må skape vårt eget marked, og har flere helt nye produkter på agendaen. forteller Johannessen. 

Den siste innovasjonen og et av de til nå største produktene fra Hatteland Display ble lansert i vår , og har allerede markert seg på markedet. 

 - Vi har lansert en ny 55-tommers skjerm, som også brukes som et kartbord. Dette produktet er blant våre største og gir mulighet for en hel rekke nye bruksområder for kundene våre. Allerede har den vekket interesse hos flere kunder, forteller Johannessen.

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden