Nytt etablererstipend i Rogaland

Skape tilbyr nå tilskuddsordning for gründerbedrifter i Rogaland. – Gylden mulighet, sier daglig leder i Medvind Næringshage, Kari Aakra.

Skape, et partnerskap mellom de 23 kommunene i Rogaland samt fylkeskommunen, har lansert et nytt etablererstipend. 

Oppfordrer til å søke

Dette skal være en tilskuddsordning for nye bedrifter i Rogaland som ønsker å teste markedet og øke sin kompetanse, skriver Skape på sine nettsider. 

– Dette kan være en gylden mulighet for gründere og bedrifter som trenger litt ekstra hjelp i startfasen, sier daglig leder i Medvind Næringshage, Kari Aakra. 

Hun er Skapes kontaktperson for bedrifter i Etne og Vindafjord – og oppfordrer lokalt næringsliv til å søke. 

Forretningsideer med lav innovasjonsgrad

Formålet er å gi bedriftene mulighet til å avklare om det er et marked for deres produkt og tjenester. Stipendet er spesielt rettet mot forretningsideer som er uten eller har lav innovasjonsgrad, presiserer Skape. Tilskuddet skal brukes på aktiviteter som gir innsikt i kundenes ønsker, skriver Skape i utlysningen. 

Aktiviteter som gir markedsinnsikt

– Bedriften kan sjekke ut markedet for forretningsideen, komme i kontakt med et større nettverk eller få nødvendig kompetanse til å utvikle virksomheten, sier Aakra. 

Andre aktiviteter kan være spørreundersøkelser, utvikling av prototyper eller lignende. Innsikten kan gi mulighet til å justere produktet basert på tilbakemeldinger fra kundene, skriver Skape. Maksimalt søkebeløp er 50 000 kroner, og fristen er 15. august. Målgruppen er bedrifter som er registrert i Rogaland og etablert etter 1. januar 2022. 

Du kan nå søke her!

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden