Fire månadar etter JoaKari Mat Prat Bar stengde dørene, er restauranten i Ølen Sentrum klar for gjester att. Ako Jaf, som har drive La Mino gatekjøkken i Etne sidan 2012, står bak nye Ølen Pizzeria som opnar laurdag.
- La Mino har alltid hatt mange kundar frå Vindafjord, spesielt frå Ølen, og det var difor naturleg å satsa her. Gatekjøkkenet i Etne går godt, og me tar med oss nokre av meny-favorittane derifrå til Ølen, i tillegg til mykje anna snadder, seier Jaf.
Ølen Pizzeria skal nemleg by på ein god del meir enn pizza og gatekjøkkenmat. Norsk husmannskost står også på menyen; måndag til fredag blir det servert tradisjonell norsk mat, frå plukkfisk til komler.
Ako Jaf som opphaveleg er frå Kurdistan har arbeidd i restaurantbransjen sidan 2000, og har mellom anna drive gatekjøkken i Haugesund, før han starta opp med La Mino i Etne.
- Eg føretrekk å driva på mindre stader, som i Etne og i Ølen. Me får ein litt annan kontakt med kundene her enn i byane, seier Jaf.
Då restauranten og utestaden i Ølen stengde dørene i mars, blei JoaKari-eigar Tom-Jøran Johnsen kontakta av fleire interessentar som ønska å starta opp med ny drift i lokala.
- Me landa til slutt på Ako Jaf og hans konsept. Me kjenner han som ein flink mann som har drive godt i Etne i mange år. Han har gode planar for drifta, som me meiner er liv laga her i Ølen. Nå håpar me at folk vil støtta opp om eit slikt godt, lokalt tilbod, seier Johnsen.