Hopp til innhald

MF Ryfylke er på plass

Skroget til MF Ryfylke ankom Ølensvåg i dag på lasteskip fra Tyrkia.  Ferjen har byggenummer 40 hos Westcon Yards og er nå klar for utrusting.

Thor Ove Lunde er generalformann hos Westcon Yards og har ansvar for alle disipliner i utrustingsfasen av MF Ryfylke. (Foto: Kristian Risanger)

Det er Norled som er oppdragsgiver på Westcon-jobben og ferjen skal gå mellom Nedstrand og Stavanger samt betjene ryfylkeøyene. MF Ryfylke vil bli utstyrt med en stor batteripakke for elektrisk drift.

– Nå starter den virkelige jobben med å utruste bygget, få på plass elektriske motorer og alle systemer, sier Endre Matre, leder for teknisk og nybygg hos Westcon Yards.

Ferjen er designet av LMG og bygt i aluminium, noe som gjør den godt rustet for å betjene øylandskapet i Ryfylkefjordene. Ferjen utrustes med en spesialrampe som kan brukes på kaier hvor det ikke finnes normale kjørebroer på land, i tillegg har de kran for lasting og lossing av diverse utstyr til og fra øyene.

Thor Ove Lunde er generalformann hos Westcon Yards og har ansvar for alle disipliner i utrustingsfasen av MF Ryfylke. Han peker på at bedriften har lang erfaring med å bygge og utruste grønne og miljøvennlige båter.

– Denne jobben vil gi arbeid til omtrent 60 personer. Halvparten av disse er fra Westcon,og halvparten kommer fra underleverandører, forteller Lunde.

Kontrakten om byggingen ble underskrevet i oktober 2020, etter planen skal den stå ferdig sommeren i år. Norled AS er et av landets største ferje- og hurtigbåtrederier. Selskapet har 80 fartøy, og driver ferje- og hurtigbåtsamband fra Oslofjorden til Troms. Norled har satset mye på nye fartøystyper og miljøvennlig teknologi.

Folk i vinden

Tips oss

Folk i vinden

Har de ein ny kollega på laget? Send oss ein e-post så legg me det ut på Folk i vinden!

Send tips

Har du ei god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss.

Send tips