Helgevold nominert til mangfoldspris

Helgevold er nominert til Elektrobransjens Mangfoldspris. – Dette er veldig stas, sier marked- og salgskoordinator Helen Totlandsdal.


Helgevold er en av fem nominerte bedrifter til Elektrobransjens Magnfoldspris. (Foto: Helgevold)


Det er Elektroforeningen som står bak den flunkende nye prisen, og sammen med Helgevold er det milliardbedriftene Ahlsell, Berggård Amundsen, Caverion og SG Armaturen som er nominert. 

– Dette er jo veldig stas, ikke minst å bli nominert sammen med så store bedrifter som dette. Vi hadde ikke hørt om prisen engang, så vi ble overrasket, sier Helen Totlandsdal.

Prisen blir delt ut torsdag denne uken under Arendalsuken, hvor finansleder Anne Marit Helgevold Heggebø er på plass for å ta imot hvis vindafjordbedriften vinner.

 

Plass til alle

 Et av tiltakene som Helgevold har satset på den siste tiden for å øke mangfoldet er uforpliktende samtaler med mulige arbeidstakere.

– Dette er bare en samtale, og ikke et formelt intervju der en må levere fra seg CV og formelle papirer. Her kan en ta kontakt dersom en er interessert i å jobbe i Helgevold, og vi får presentert hvilke muligheter vi har. Det har allerede gitt resultater, sier Totlandsdal.

– Mangfold har alltid vært en del av bedriften vår, vi ønsker å skape en god kultur som legger til rette for et godt mangfold. Det er viktig for rekrutteringen vår at det er plass for alle her, uavhengig av kjønn, hudfarge, religion eller seksuell orientering, sier Totlandsdal.

 

Vil øke kvinneandelen

Hun viser til at Helgevold blant annet jobber strategisk for å få flere kvinner inn i bransjen.

– Vi har satt oss et mål om å øke prosentdelen kvinner, nå har vi 15 prosent kvinner i bedriften, dette er et tall vi ønsker å øke. Da er det viktig at vi også legger til rette for at kvinner trives her. Vi ser at det blir flere kvinner blant lærlingene, det er positivt.

Målet med Elektrobransjens Mangfoldspris er å hedre bedrifter som bruker mangfold som en sentral del av egen strategi. Elektroforeningen legger vekt på at lederne i selskapet skal være tydelige rollemodeller for god mangfolds-ledelse, at selskapet har tydelige og målbare aktiviteter som er tett knyttet til verdiskapning i selskapet. I tillegg skal bedriften også inspirere andre ved å snakke «med utestemme om mangfold».

I tillegg til Elektrobansjens Mangfoldspris skal også Elektrokvinnen 2023 kåres denne uken. Juryen består av Frank Jaegtnes (adm.dir. EFO), Loveleen Rihel Brenna (grunnlegger og daglig leder, Seema), Ove Guttormsen (adm.dir Nelfo), Ida Thorendahl (daglig leder, Lyskultur) og Karoline Nystrøm (Chair Advisory Board on Diversity, EFO).

 

 

 

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden