Bygge om eller bygge nytt?

Står du overfor valget om å bygge om eller bygge nytt ? Det finnes en rekke fordeler ved å modernisere gamle hus. Med ReBygg-pakken følger Brødrene Mæland deg gjennom hele prosessen, fra nye romløsninger og fasadeendringer til energisparingstiltak og husbankfinansiering.

Slik kan et ca 40 år gammelt hus se ut etter en ReBygg-prosess. Illustrasjon: Brødrene Mæland


 

– Vi opplever at mange kjøper eldre hus, bor der en stund og så finner ut at de vil gjøre endringer. De liker stedet, men innser at å bygge nytt hus fort kan bli dyrt.  Oftere ser vi at løsningen blir å rehabilitere i stedet, sier daglig leder i Brødrene Mæland, Anders Mæland.

Og det kan være en svært god løsning. 

Gjennom årene har Brødrene Mæland bygd seg solid erfaring med både nybygg og rehabilitering, og har nå lansert konseptet ReBygg, en totalpakke som skal gjør det enklere og mer økonomisk gunstig for kundene å bygge om, i stedet for å bygge nytt

I svært mange tilfeller blir det et mer økonomisk gunstig valg å bygge om og rehabilitere eldre hus, enn å starte fra scratch med et nybygg. Det er ikke alle som er klar over hvor mange muligheter som faktisk finnes, både når det gjelder løsninger for selve huset, men også kostnadsmessig. Vi har et apparat som har god kjennskap og erfaring med ombygging, og hjelper kundene fra a til å i prosessen, sier Mæland. 

Se enda flere ReBygg-prosjekter her!

Rebygg-konseptet er tatt i bruk av stadig flere kunder hos Brødrene Mæland. Konseptet omfatter tre viktige fordeler for huseier; man får rådgiving rundt gode og kostnadsbesparende tiltak, rådgiving for husbankfinansiering, og rådgiving rundt romløsninger og fasadeendringer. 

– Når man først har et eldre hus som utgangspunkt, kan det være vanskelig å se hvordan man kan fornye dette.  Sara Helene hos oss er svært erfaren, og ser ofte gode romløsninger og muligheter rundt fasaden som huseierne selv kanskje har sett seg blind på. Prosjektleder og tegner Ørjan sørger for å skissere de ulike alternativene i 3D-tegninger. Som huseier får man et helt annet inntrykk da, husene framstår som splitter nye, sier Mæland. 

Rent økonomisk finnes det svært gunstige ordninger om man velger å gå for Rebygg. Med de rette tiltakene kan man blant annet spare opptil 140 000 kroner gjennom Enova-støtte. Prosjektleder Ørjan Furdal, sørger for å rådgi kundene rundt tiltak og hjelper dem i søknadsprosessen. 

– Når det gjelder strømeffektivisering, kan man får støtte for varmepumper, solcelleanlegg, etterisolasjon, og mye mer. Det er ulike nivåer av støtte, alt etter hvor mye man vil gjøre. Med full oppgradering kan man få hyggelig tilbakebetaling, sier Furdal.


Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden