Åpner biogass-stasjoner

I løpet av neste år åpner 12 fyllestasjoner for flytende biogass. Styreleder Rune Furseth i Biogass Energi AS er lettet over at drivstoff-infrastrukturen nå kommer på plass.


Det er Biogass Energi AS og Gasum som står bak disse nye fyllestasjonene med flytende biogass for transportbransjen. Gasum skal åpne stasjoner i Sandnes, Håbakken, Åndalsnes, Kristiansand, Ål og Bærum mens Biogass Energi AS åpner i Aksdal, Seljord, Rudshøgda, Vestby, Koppang og Bergen. 

Furseth er fornøyd med at en nå får på plass et bedre alternativ for å få ned utslippene fra fossil energi i transportbransjen. 

– Dette er en god start, og noe som vil bety at transportbransjen får et reelt alternativ for å kunne kjøre på biogass. Likevel er det selvsagt noe en må jobbe videre med for å kunne utvikle nettverket enda mer, sier han og viser til at det også er private aktører som jobber med oppgaven i Nord-Norge. 

Enova støtter fyllestasjonene som etter planen skal komme på plass så raskt som mulig, og senest i løpet av 2024. 

– Det er kjekt at vi kan bidra med å få dette nettverket på plass, det betyr noe for næringen, og jeg er sikker på at det er et marked for å tilby biogass til transportsektoren, sier Furseth som også er CFO i Nor-Log Gruppen. Nor-Log er Morselskap i et konsern som omfatter de tidligere transportselskapene Suldal Transport, Miniekspress-selskapene, Nor-log Thermo, Royal-Thermo, Tonnesbilan og Terminal 1.

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden