Bærekraftpris til Norsk Maskinformidling

Norsk Maskinformidling er tildelt Haugesund Sparebank sin bærekraftpris for 2023.

Haugesund Sparebank ønsker med årets pris å gi en påskjønnelse til en nytenkende bedrift som har en sirkulær forretningsidé i en bransje dominert av nysalg, heter det i en pressemelding. Juryen peker på at Norsk Maskinformidling i Ølen har en forretningsidé som baserer seg på en sirkulær tankegang gjennom reparasjon, oppgradering og gjenbruk av maskiner. 

- På kort tid har det som startet som en hobby på garasjen utviklet seg til en solid lokal Miljøfyrtårnsertifisert bedrift med et nasjonalt og internasjonalt markedsområde. Norsk Maskinformidling støtter aktivt opp om lokalsamfunnet i Ølen gjennom sponsorvirksomhet, sysselsetting, lærlingplasser og veldedighet, og fremhever gjenbruk, skriver de i en pressemelding.

Les også: Årets gründer: Norsk Maskinformidling

Prisvinneren får et lokalprodusert trofé fra Formbar i tillegg til en pengepris på 50.000 kroner. Prisen ble delt ut under  Bærekraftdagen tirsdag formiddag  I tillegg til Norsk Maskinformidling var Haugesund Folkebibliotek og Haugesund Turistforening nominert til prisen. Fjorårets vinner var Østensjø rederi som valgte å bruke pengene til å opprette et fond til premiering av gode bærekraftinitiativ internt i virksomheten.

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden