Ny storkontrakt til Ølen Betong

Ølen Betong skal levere over 100 000 kvadratmeter veggelementer til ny E18-strekning i Telemark. Det betyr større aktivitet og økt bemanning.

 Ølen Betong har sikret seg kontrakt på levering av 122.000 kvadratmeter med veggelementer til tunnelene som bygges i Nye Veiers prosjekt E18 Rugtvedt – Langangen. Fra venstre: Geir Arild Søndenå og Lars Arvid Norekvål fra Ølen Betong, Gustaf Myhre og Francois Bonnafous fra Eiffage NorgeAllerede i mai i år starter produksjonen av elementer til prosjektet ved Ølen Betong sin spesialfabrikk for samferdselselement i Sveio. Leveransene skal være ferdig gjennomført høsten i 2025.  

– Kontrakten gir positive ringvirkninger også lokalt. Vi kommer til å oppbemanne med 5-6 personer til for å gjennomføre leveransen til rett tid, sier divisjonsleder Element, Geir Arild Søndenå.

Nye Veier er byggherre for veiprosjektet som omfatter bygging av 17,5 kilometer ny, trafikksikker E18 fra Langangen til Rugtvedt . Prosjektet skal bygges som firefelts vei med fartsgrense 110 km/t, og er blant Norges største pågående veientrepriser. Prosjektet består av flere tunneler, alle toløps. Den lengste er Grenlandstunnelen på 5200 meter.

Det er Eiffage Norge som har tildelt Ølen Betong storkontrakten som omhandler ca 122.000 kvadratmeter veggelementer.

– Vi er veldig glade og spente på å starte dette samarbeidet med Ølen Betong, et selskap anerkjent over hele landet for betongprodukter. Det er viktig for Eiffage å ha en partner å stole på, med erfaring og levering av tunnelelementer til vårt prosjekt, forklarer tunnelsjef i Eiffage Norge, Francois Bonnafous.

Fra fabrikken i Sveio skal elementene fraktes i omtrent ti båtlaster til mellomlager ved Skien Havneterminal, for senere videre transport med trailere til tunnel for montering.

Eiffage Norge er totalentreprenør for Nye Veiers utbygging av ny E18 mellom Rugtvedt og Langangen i Telemark. I tillegg til dette prosjektet har Eiffage Norge startet et nytt prosjekt i 2024 i Kristiansand (E18/E39 Gartnerløkka-Kolsdalen). Eiffage er en av de europeiske lederne innen entreprenørvirksomheter. Konsernet genererte en omsetning på 21,8 milliarder euro i 2023 i Europa og internasjonalt. Selskapet har cirka 78.200 ansatte.

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden