Pryder kontorvegger i hele verden

Fotograf Svein Egil Økland brenner for landskapsfotografi. Nå pryder bildene hans kontorene til Omega 365 i flere land.

Svein Egil Økland sine naturbilder fra VIndafjord kan nå oppleves på Omega 365 sine kontorer i mange land. ( Foto: Økland Foto)

I 2019 startet Svein Egil Økland sin første arbeidsdag som egen sjef i Økland Foto. Siden den gang har veggbildene hans blitt sett i flere hjem, hytter og kontorer rundt om i Norge. En av dem som har ønsket et utvalg av fotografiene hans er Omega 365, som nå sist flyttet til et nytt kontor i Houston, USA. 

— Jeg ble kontaktet av Omega 365 for en tid tilbake, som ønsket nye veggbilder til sine kontorer. Blant annet skulle fotografiene henges opp i kontoret i Houston. Dermed ble filer av bildene sendt over, og lagt på trykk der, forteller Økland.

Bildene som henger i kontorlandskapet er tatt i naturomgivelser i både Ølen og Haukeli, som også er steder Omega 365 har hytter. Unike bilder av natur, fjell og hav var noen av de som skulle representere det norske. 

Dette bildet av Langfoss henger på Omega 365 sitt kontor i Houston. 

En liten bit av Norge

Det som startet som et lite eventyr i Ølensvåg, har nå vokst seg til en stor reise for Omega 365. Med kontorer i byer som Houston, Singapore og Perth, bestemte Omega 365 seg for å bringe litt av det norske med seg inn i kontorlandskapene. Det resulterte i et møte med Økland Foto, som fokuserer på å skape unike veggbilder med norsk fotokunst. 

Med nye kontorlandskaper i Houston, kom også muligheten til å tenke nytt når det gjaldt interiør og design. Med Øyvind Vik og Mark Brand fra Houston i spissen, bestemte ledelsen seg for å få fram viktigheten av hvor Omega 365 kommer fra og hvordan selskapets norske bakgrunn påvirker dem. Samtidig ønsket de å skille seg ut fra andre aktører. I samarbeid med Omega 365 Design ble bildene til Svein Egil Økland derfor valgt ut til å pryde veggen på kontoret, både som tapet og som kunst. 

— Svein Egil har en unik evne til å fange regionen vår her i Norge. I bildene hans ser vi detaljer som speiler godt hva vi stå for, og får fram slagordet vårt – Big enough to deliver, small enough to care, forteller kommunikasjonsleder Lauren McPherson Simonsen.

Via disse Økland-bldene blir de ansatte i Omega 365 godt kjent med norsk natur og kultur. 

Sterk identitet

 Med et vellykket samarbeid ble resultatet ganske så spektakulært.

— For de lokale ansatte i Houston kan det virke som de sitter i den norske naturen mens de jobber. De som besøker Omega 365 sitt kontor lærer enormt mye om hvem vi er og hvor vi kommer fra ved å studere bildene og bildetekstene som henger på veggen vår, forteller McPherson Simonsen.

Konseptet og resultatet var presentert til resten av Omega 365 og Svein Egil sine bilder er snart å se i Omega 365 sine nye kontorer i Perth, Australia og Singapore.

— Det kjekkeste med hele prosjektet er at det ikke bare er nordmenn som har kjempet for å profilere oss på denne måten. Våre ledere verden over forteller oss at de ønsker ta med den norske kulturen og verdiene med seg videre til sine ansatte og kunder. En måte å få det til på var å la de besøke noen av de beste stedene fra våre regioner i sitt daglige arbeid. Det får de gode muligheter til via Svein Egil sine bilder, avslutter McPherson Simonsen.

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden