Lokale bedrifter kan bli Årets bedrift

Granberg og Omega 365 er begge nominert til Årets bedrift hos Næringsforeningen på Haugalandet. Vinneren blir kåret under Haugalandskonferansen i Haugesund 10. mars.

Administrerende direktør i Granberg, Ole Marthon Granberg (t.v) og konsernsjef i Omega 365, Petter Aalvik, gleder seg begge over å være nominert til Årets bedrift. (Foto: Granberg og Kristian Risanger)

I tilllegg til Granberg og Omega 365 er RTS som leverer elektroniske ingeniørløsninger for undervannsindustrien og Ydra som produserer skreddersydde pumpesystemer for virksomheter som operer i havrommet nominerte til prisen. Ydra er eit selskap i Hatteland-konsernet, og dermed også lokal i Vindafjord. 

– Det er veldig kjekt å bli nominert til denne prisen. Når vi ser på mangfoldet av bedrifter i regionen er det spesielt å være en av disse fire bedriftene som blir trekt ut i år, sier administrerende direktør Ole Marthon Granberg i Granberg AS.

– Å bli nominert - om vi vinner eller ei - betyr også mye for omdømmebygging lokalt, noe som ikke minst er viktig når vi skal jobbe med rekruttering, slår Granberg fast. 

Viktig nominasjon

Sammen med Omega 365 er Granberg nominert til den gjeve næringsprisen som Næringsforeningen på Haugalandet deler ut årlig. Også konsernsjef i Omega 365, Petter Aalvik setter pris på nominasjonen. 

– Det er stas å bli nominert, sier Aalvik. 

Omega 365 er et globalt selskap med hovedkontor i Ølensvåg i Rogaland. Selskapet leverer prosjektstyringssystemer og prosjektpersonell til noen av de største kundene og prosjektene innen olje og gass, helsetjenester, infrastruktur, energi og konstruksjon. I tillegg til hovedkontoret i Ølensvåg, har Omega 365 regionale kontorer i Bergen, Stavanger, Stjørdal, Kristiansund, Oslo, Tønsberg og Haugesund. Internasjonalt er Omega 365 lokalisert i Danmark, Sverige, Storbritannia, USA, Canada, Guyana, Australia, Litauen, Frankrike og Singapore. Juryen i Næringsforeningen på Haugalandet legger vekt på at Omega 365  tilbyr tjenester innen programvareutvikling, prosjektpersonell, ingeniørfag og arkitektur, design og kommunikasjon samt IT- rådgivning.

– Omegas oppdrag om å være «Big enough to deliver, small enough to care”, strekker seg utenfor organisasjonens grenser, og vises godt igjen gjennom sterkt fokus på samfunnsansvar, både lokalt og internasjonalt, skriver juryen. 

Innovativt arbeid 

Bedrifta Granberg på Bjoa har over 60 år med erfaring innen hanskeproduksjon og produserer i dag mer enn 250 ulike typer vernehansker. Bedrifta har 45 arbeidsplassar i Noreg, 12 i Sverige og 8 ved produksjonsfabrikken i Litauen. Granberg produserer og selger arbeidshansker til store deler av verden og til ulike bransjer som tung- og lettindustri, olje- og gass, bygg og anlegg, fiskeri, næringsmiddelindustri og helsevesen.

– Produktene er konstruert, designet og produsert ved hjelp av den nyeste teknologien og de mest avanserte materialene som er tilgjengelige, og har vist et varig innovativt arbeid. Selskapet har levert gode resultater, og har hatt en jevn økning i omsetning gjennom mange år. Som følge av selskapets evne til å snu seg rundt og gripe muligheter fikk Granberg en enorm omsetningsøkning under pandemien, skriver juryen om hanskeprodusenten. 

Siste saker fra Medvind

Ledige stillinger

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden