Brødre starter byggefirma

Joakim Roa Berge (20) og Matias Roa Berge (21) er ikke bare brødre, nå starter de også byggefirmaet Roa Bygg sammen.

Brødrene Joakim Roa Berge (20) og Matias Roa Berge (21) bygde tomannsbolig sammen for å teste om samarbeidet fungerte godt. Det gjorde det, og nå starter de bedrift sammen. (Foto: Marcus Rødne) 

De to brødrene kjøpte tomt på Roa for noen år siden, der de bygde tomannsbolig sammen. Testprosjektet viste at samarbeidet fungerte godt, og dermed ønsket de å satse på drømmen om å drive byggefirma sammen. 

– Vi har veldig lyst til å drive noe selv, og få noe til. Vi har vel alltid drømt om å bli tømrere, det er kjekt at det står noe igjen etter at arbeidshverdagen er over, sier brødrene som nå er spente på responsen fra mulige kunder. 

– Vi har allerede fått flere telefoner, og flere prosjekt er allerede i gang. Etter så kort tid er det kjekt at det allerede er blitt travelt, slår gründerne fast.

Fått flere oppdrag

Vindafjordbedriften Roa Bygg skal etter planen ta på seg alt fra mindre vedlikeholdsprosjekt, til nybygg og rehabilitering. Brødrene er også opptatt av at de ikke trenger å være i lokalområdet, men at de gjerne reiser der kundene trenger dem. 

– Vi tar de oppdragene vi får, og vi merker jo at det er marked for oss. Det ser jo ut som at de fleste byggefirmaene har det travelt for tiden, sier brødrene.  

– Det er også spennende at vi nå må stå for salg og skaffe våre egne jobber, det liker vi egentlig godt. 

Godt utgangspunkt

– Hvordan er det å starte bedrift sammen som brødre? 

– Det er jo veldig spennende, vi jobber godt sammen og har troa på at dette vil fungere veldig godt. Vi syter ikke med å gi beskjed til hverandre om det skulle være noee. 

– Målet vårt er heller ikke å bli veldig store, men å klare å skaffe oss jobb hver dag. Mange vil kanskje mene det var modig av oss å starte firma så unge som vi er nå, men vi tenker vel at det hadde skjedd uansett en gang, så vi kunne likegodt gjøre det, sier brødrene. 

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden