300 turgåere åpnet turveien  i Ølen

Takket være lokale dugnadskrefter og bedrifter fikk 300 oppmøtte teste en ny og fullt opplyst turvei i Ølen torsdag kveld. 


- Ryktet tidligere har vært at «dugnadsånden er dårlig i Ølen». Denne turveien er beviset på det motsatte, sier Anja Hauge Christiansen i Ølen Grendeutval. Ca. 300 store og små var til stede under den offisielle åpningen av turveien torsdag kveld. 

Programmet var fullspekket med blant annet åpningsmarsj, konkurranser og Frisk-test. Den fire kilometer lange turløypa er realisert takket være en enorm dugnadsinnsats, og Christiansen sier velviljen både fra dugnadskrefter og sponsorer har vært imponerende. 

- Det er utrolig mange som har bidratt, og ikke bare de som har tilknytning til grendelaget. Mye av dugnadsarbeidet har måttet gjennomføres på kort varsel, men det har aldri vært problem å få noen til å stille opp, om det er til bossplukking, bro- eller gjerdebygging, sier Christiansen. 

Totalt 70 lyktestolper lyser opp veien, og lokalt næringsliv har fått sitt navn på 20 av dem. 

- Vi har solgt lyktestolper til bedrifter i Vindafjord, som alle har fått sitt navn og ønsket «motto» på sine stolper. Vi har enda flere til salgs, og selger både til bedrifter og privatpersoner. 

Prislappen for turløypa er ca 4,5 million kroner og store deler av kostnadene er dekket gjennom spillemidler, momsrefusjon og støtte fra små og store lokale bidragsytere. 

- Vi har fått utrolig god støtte fra en rekke sponsorer som har gjort dette mulig å få til. I tillegg har det vært stor velvilje hos grunneierne langs løypa, sier Christiansen. 

Den økonomiske støtten kommer fra Vindafjord kommune, Vindafjord Arbeidsgiverforum, Kjøttfestivalen, SR-stiftelsen, SØK, Etne Sparebank sitt Spira-fond, Fatland, Sparebank 1 SR-Bank og Ølensjøen Fus Barnehage.

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips