Ny kaptein på Knapphus 

Vegard Nordtveit tok nylig over sjefsjobben i Knapphus Kjøkkensenter. Økonomen og fotballspilleren mener lagarbeid gir godt resultat. 

Vegard Nordtveit har allerede ti år med erfaring fra bedriften der han nå blir daglig leder.  (Foto: Knapphus Kjøkkensenter)

Vegard har allerede ti år bak seg i familiebedriften, der han har jobbet med regnskap og markedsføring. Selv om han nå har tatt over rollen som daglig leder er far og gründer Øyvind Nordtveit med videre, både som styreleder og på salg. Noe den ferske lederen er glad for. 

–     Jeg er veldig glad for at han blir med videre, og etter ti år i bedriften kjenner jeg også gjengen her godt. Det er alltid spennende å se hva vi kan få til sammen. 

Marked i endring

–   Markedet vårt er i stadig endring. Kjøkkenet er et veldig viktig rom som også fungerer som et samlingspunkt, og kundene vet godt hva de ønsker. Ofte kommer de med bilder fra sosiale medier som de har blitt inspirert av, så vi må følge med hele tiden, sier Vegard.  

Tore Nordtveit og Kjetil Ohm har også vært med fra starten som aksjeselskap i 2006, de er også med som eiere og sitter i styret.

Å drive en familiebedrift er mest positivt, selv om det også kan ha sine utfordringer. Vegard, som har en aktiv bakgrunn som fotballspiller bak seg, mener tett kontakt og kort avstand langt på vei er et gode. Målet er å skape de gode stundene, både hos kundene og internt i bedriften.

–  Jeg syns det er positivt. Nå jobber jo både mor, far og kona mi her, så vi er jo samlet. Det er kanskje lettere å ta opp ting, avstanden blir veldig kort. På den andre siden så blir det naturlig mye jobbprat hjemme, men det går helt fint, sier Vegard og ler. 

Knapphus Kjøkkensenter har 18 ansatte og avdelinger i Vats, Odda og på Karmøy. Butikken i Odda kom på plass i 2012 mens etableringen på Karmøy kom da de kjøpte aksjene i Karmøy Kjøkkensenter i 2018. I 2020 omsatte bedriften for i overkant av 45,2 millioner kroner, noe som også betyr at de i snitt leverer over 300 kjøkken i året i tillegg til bad, vaskerom og garderobe. 

Mål om økt omsetning

– Det ser ut som at fjoråret kan bli et greit år, og jeg håper jo vi holder trenden videre også i år. Det hadde vært fint å komme opp på 50-tallet i omsetning. Karmøy-avdelingen vår gav oss mer arbeid og dermed også behov for å ansette flere. 

Vegard mener selv han er blitt involvert i det aller meste i bedriften, og at overgangen nå ikke blir altfor stor. Likevel sa han ikke ja på stående fot da spørsmålet om å ta over lederjobben kom. 

–  Jeg har lært meg å tenke meg om. Dette kom overraskende på meg, men det er nok noe jeg har sett for meg kunne være aktuelt en stund. Det er jo en stor ære, forteller Vegard som selv har mange timer på kjøkken-verkstedet i årene han vokste opp. 

Knapphus Kjøkkensenter ble startet i Ølen i 1988, i 1995 tok de steget og flyttet til lokaler på Knapphus som de leier av Nordtveit Eiendom. I 2012 stod lakkeringshall og større produksjonshall på Knapphus klar. I dag er det Vats Lakkering som tar seg av lakkering av Frid-kjøkken som blir produsert på huset.

Tid for utvikling

 Koronatiden har gått greit, selv om det også her har vært utfordringer med å få varer og produkt levert til rett tid. 

–  Vi har ikke hatt de store problemene, men vi ønsker oss sterkt et rolig og stabilt år der vi kan sette søkelys på salg, uten at det skjer så mye rundt. Det blir godt å få tid til å tenke mer langsiktig, og kunne sette av tid til utvikling. Vi må være fremtidsretta hele tiden, mener Vegard. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips