Kodedoktoren

En av Omegas nyeste ansatte er egentlig utdannet lege, men jobber nå som systemutvikler på Omegas nye avdeling i Stjørdal.

Image
Mohamad Jamil Mohamad er selvlært i programmering. – Jeg trives med å jobbe i et stort firma som Omega, sier han.

Mohamad Jamil Mohamad fattet interesse for programmeringsfaget mens han studerte til lege i Russland, og han begynte å lære seg det parallelt med medisinstudiene. Nå sitter han altså i Trøndelag og jobber med Pims 365, som en av fire ansatte i Stjørdal.

Til Norge på sykkel

Mohamad er opprinnelig fra Syria, og det var medisinstudiene som brakte ham til Russland. I 2015 var han ferdig utdannet og hadde jobbet ett år, men kunne ikke bli i Russland og heller ikke reise tilbake til det krigsherjede hjemlandet sitt. Løsningen ble å flykte til Norge.

– Husker du flyktningene som syklet over grensen til Storskog, spør han. Mohamad var en av dem, og han tilbragte tretten måneder på sju mottak rundt om i landet. På ett tidspunkt kom han til Ølen og akuttmottaket hos Westcon, hvor han var i to måneder.

Venter på godkjennelse

Nå har han fått oppholdstillatelse, og han har søkt om å få godkjenne legelisensen sin. Men dette er en kvern som maler langsomt, enda er ikke det i orden. Imens har han jobbet videre med programmering, og det var takket være nye vennskap fra Stjørdal han kom i kontakt med Omega og søkte jobb her.

– Jeg jobbet som systemutvikler på en annen arbeidsplass tidligere også, og ble nesten ferdig med en app jeg utviklet for dem, forteller han.

– Jeg synes programmering er et spennende fag og en kompetanse det kommer til å bli mer og mer krav om i framtida.

Trenger programmerere

Slik det ser ut nå kommer verden bare til å bli mer og mer avhengig av data, og dermed vil programmering bli veldig aktuelt i mange slags yrkesretninger, mener han. Hans første kontakt med programmering var gjennom faget bioinformatikk, som var en del av legestudiet. Bioinformatikk er en kombinasjon av fagene biologi og informatikk. I studietida jobbet han også med et prosjekt som blant annet handlet om å kombinere data fra bakteriologi og virologi for å stille diagnoser.

Så ja, programmering er en del av mange fag og retninger, og han anbefaler det til alle som spør, sier han. Folk som kan data blir det bare mer og mer bruk for.

– Men vi trenger selvsagt ingeniører og leger også, ler han.

Selv er han ikke sikker på om han kommer til å praktisere som lege i framtida. Det får tiden vise.

– Nå har jeg en god jobb som systemutvikler, sier Mohamad som begynte i Omega i januar i år.


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips