Gründerprisen 2019 til Vest Stål og Fasade

Sandeid-selskapet sin satsing fikk heder og ære på NæringsGIV.

Bjørn Steinar Helgevold og faren Thor Olav har gjort stor suksess med Vest Stål og Fasade dei siste åra.


Juryen grunngir prisen slik: 

Da årets gründerbedrift ble stiftet og startet opp, hadde allerede de første oppdragene begynt å tikke inn. De to gründerne var fornøyde med å ha nok oppdrag til å fylle 2 ansatte med, og målet var ikke nødvendigvis å bli så store. Kanskje 4-5 ansatte. Men oppdragene fortsatte å rulle inn og mindre enn 6 mnd etter oppstart søkte de etter to nye ansatte. 

Et lite år etter oppstarten hadde bedriften vokst ut av produksjonslokalene sine og startet arbeidet med nytt bygg. I løpet av selskapets andre driftsår doblet både omsetning og antall ansatte seg. I november 2018, ca to år etter oppstarten, har selskapet 15 ansatte og fulle ordrebøker. De har hatt fokus på å sikre seg fagfolk som leverer den kvalitet de ønsker. Far og sønn kunne også smile av status som gasellebedrift, bare to år etter oppstart. Satsningen deres har vært primært mot industri og næringsliv, men også private kundar. 

De har hatt større leveranser både på Haugalandet og i Sunnhordaland, og ikke minst sitt eget nybygg på Steinsland i Sandeid. Årets gründerbedrift har ambisjoner for fremtiden, men vil bruke det neste året på å bli «varme» i nytt hus og sikre seg nye prosjekter. Fremdeles er det stålarbeid som skal være kjernevirksomheten, men gründerne ser gjerne at det også blir flere mindre prosjekter i tillegg til stor-byggene som har dominert ordrelistene dette året. De har uttalt at de skal holde seg til det de kan, nemlig stålkonstruksjoner, og håper de også kan få flere mindre oppdrag her lokalt. 

Årets gründerbedrift er Vest Stål og Fasade, ledet an av Thor Olav og Bjørn Steinar Helgevold. Gratulerer så mye!Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips