Blåser innover Etne 

Medvind Næringshage i Vindafjord ser frem til å få enda flere bedrifter fra nabokommunen inn i nettverket. Nå er Medvind24 på plass med avdeling i Etne. 


Medvind er på plass i Etne, og vil til å begynne med være å finne i øverste etasje hos Etne Sparebank sammen med Fikse Næringsforening. Fra venstre: forretningsutvikler Morten Helland, daglig leder Merete Vårvik Matre og daglig leder i Fikse Næringsforening, Asbjørn Moe. 


- Næringshagen sin målgruppe er små og mellomstore bedrifter i vekst, og det er mange spennende Etne-bedrifter i dette segmentet. Vindafjord og Etne har det samme arbeidsmarkedet, og vi er overbevist om at mange av disse bedriftene vil dra nytte av å bli en del av et næringshagenettverk på tvers av kommunegrensen, sier daglig leder Merete Vårvik Matre. 

Fra toppetasjen i Etne Sparebank sitt bygg i sentrum, skal næringshagen til å begynne med dele kontor med Fikse Næringsforening. 

- Dette er en midlertidig lokasjon, og vi jobber med å finne større lokaler for å etablere et kontorfellesskap etter modell av næringshagen i Ølensvåg og avdelingen vår i Sandeid. Der vil vi tilby kontorplasser til alle som ønsker å jobbe i et samlokalisert fellesskap. Dette har vært en av suksessfaktorene våre i Vindafjord, og vi ser virkelig frem til å bygge et slikt miljø her i Etne. Vi har enda ikke landet på varig lokale, men jobber med saken og håper vi kan åpne opp for flere leietakere til høsten, sier daglig leder Merete Vårvik Matre. 

Stort nettverk med vett 

Som målbedrift i Medvind får du:

  • Tilgang til et omfattende bedriftsnettverk som kan bidra med kompetanse og erfaringsutveksling. 
  • Mulighet til å delta på næringshagens faglige møteplasser og aktiviteter som blant annet kurs, frokost- og lunsjmøter. 
  • Markedsføring gjennom Medvind24 sine kanaler. 
  • Profilering 
  • Rabatterte kurs gjennom VAFs kompetanseprosjekt. • Tilgang til rabattert rådgivning med våre forretningsutviklere. 
  • Rabatter på ulike tjenester relatert til vekst og utvikling av din bedrift. 
  • Rabattert rådgivning for søknadsarbeid for tilskudd og innovasjonssøtte. 
  • Rabatt på tjenester relatert til markedsføring og kommunikasjonsarbeid for bedriften din. 
  • Rabatt på leie av kontorlokaler i næringshagen. 
  • Årlige utviklingssamtaler med våre forretningsutviklere.
Medvind24 Næringshage har over 30 såkalte målbedrifter som kan benytte seg av et bredt spekter tjenester gjennom næringshageprogrammet. Blant målbedriftene er det flere Etne-baserte selskaper, som Brødrene Mæland, Møbelringen, Åkrafjorden Oppleving og Øyane Asvo. 

- Næringshageprogrammet består av mange nyttige tilbud og aktiviteter for bedrifter i en krevende vekstfase, som blant annet faglige møteplasser og nettverksmøter, rådgivningstimer med våre forretningsrådgivere, rabatterte VAF-kurs, profilering, og omtale på medvind24.no, for å nevne noe, sier Matre.

 En av næringshagens nøkkelfunksjoner er også rollen som koblingsaktør. 

- Vi skal ikke selv sitte med hele «vettet», men vi skal vite hvem som sitter med den nødvendige kompetansen bedriftene våre trenger. Næringshagen har et stort nettverk, i både lokalt og regionalt næringsliv, og bruker dette nettverket aktivt for å sette bedriftene våre i kontakt med den nødvendige ekspertisen. Dersom vi ikke kan hjelpe, skal vi vite hvem som kan, sier Matre. 

Velkommen innom! 

Næringshagen har i dag også ansvaret for førstelinjetjenesten i Vindafjord kommune, en rolle Medvind også skal bidra med i Etne. 

- Siden næringshagen ble etablert har vi gitt gratis rådgivning til alle som ønsker å starte bedrift, eller som trenger råd i en oppstartsfase. Dette er en tjeneste vi kommer til å samarbeide med Fikse Næringsforening om i Etne kommune også, sier Matre. 

Det er i dag fire ansatte i Medvind24 Næringshage; Matre som daglig leder, forretningsrådgivere Morten Helland og Arne Gunnar Habbestad, og Kari Aakra som er ansvarlig som hovedsakelig jobber med nettstedet medvind24.no. 

- Fremover kommer vi til å ha noen dager i uken på kontoret i Etne, og dersom noen ønsker å ta en tur innom for en prat eller høre mer om hva vi har å tilby, er de hjertelig velkomne til å ta kontakt, sier Matre. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips