Westcon Løfteteknikk kjøper utstyrsprodusent 

Westcon Løfteteknikk (WCL) kjøper det europeiske selskapet Gleipnir, og blir dermed også produsent av egne produkter innen kran og løft. 


Gleipnir har spesialisert seg på design og produksjon av løfte-, styrings- og håndteringsutstyr til kunder i både offshorenæringen, maritim sektor, fiskeribransjen og industri. Fra 1. januar 2018 ble Gleipnir et produktnavn under WCL. 

Fra 1. januar ble Gleipnir en del av Westcon Løfteteknikk. - Kjøpet vil styrke produktavdelingen vår, sier administrerende direktør i Westcon Løfteteknikk, Karl Johan Jentoft (t.v.). Gleipner-direktør Jon Arne Valen (t.h.) blir produktansvarlig for Gleipner-produktene i WCL.

Med oppkjøpet vil Westcon Løfteteknikk kunne tilby flere muligheter til både eksisterende og nye kunder, heter det i en pressemelding fra WCL.

- Dette er et strategisk kjøp som vil styrke posisjonen Westcon Løfteteknikk har innen sitt fagfelt. Vår strategi er å være en foretrukken partner som leverandør av løfte- og håndteringsutstyr, og med egne produkter vil dette styrke posisjonen vår, sier administrerende direktør Karl Johan Jentoft. 

Gleipnir ble etablert i 2006, og er lokalisert med selskap i Haugesund (Gleipnir AS) og i Zarow, Polen (Gleipnir Sp.z.o.o.). WCL har kjøpt 100 prosent av det norske selskapet og 70 prosent av det polske. Gleipner-gründer Jon Arne Valen vil fortsette som salgsingeniør og produktansvarlig for Gleipner-produktene i WCL. 

- Westcon Løfteteknikks kjøp av Glepnir er et strategisk valg for å sikre videre vekst av produktnavnet Gleipnir, sier Valen. 

Med Gleipnirs produktportefølje og kompetanse, vil Westcon Løfteteknikk favne om et enda større produkt- og tjenestespekter og vil kunne tilby totalleveranser med salg og utleie av egenprodusert løfteutstyr. 

- Dette vil styrke produktavdelingen, som blir mer komplimentær, sier Jentoft. 

 I tillegg til dette kommer tjenester innen sakkyndig virksomhet, tilkomstteknikk og sikkerhetsopplæring, som er WCLs kjerneområde. 

- Vi har samarbeidet med Gleipnir som leverandør i mange år, og vet hvilken ekspertise de representerer. Nå får vi denne kompetansen «inhouse» med erfarne fagfolk innen design, engineering og produksjon, sier Jentoft.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips