40 år med rør som livsstil 

Ny eier, ny butikksjef, nyåpning av butikk med eget studio, 40-årsjubileum og 25-årsjubileum for prosjektleder Petter Åsheim. Det skjer mye hos Rørlegger Nils Torgrimsen AS i løpet av 2017.

Far og sønn, Nils og Bjarte Torgrimsen, skal fortsette å jobbe sammen også i fremtiden. Men nå har Nils fri hver mandag. Foto: Elin Tvedt 

 

På nyåret overlot Nils Torgrimsen roret til sønnen Bjarte Torgrimsen, og Medvind24 besøker dem på lunsjrommet en tirsdag for å høre historien om familiebedriften. Det kommer opp gamle album, håndskrevne notatbøker, gode historier, fin stemning, smakfull kaffe og en halvdruknet katt. Katten kommer vi tilbake til senere. 

Enkeltmannsforetaket Nils Torgrimsen så dagens lys 16. mai 1977, og bedriften feirer i år 40 år. Dette skal markeres med gode tilbud, kake, og ikke minst ved å vise frem den nye butikken de snart skal åpne. 

Det far og sønn er mest opptatt av når Medvind24 kommer, er at en av deres ansatte har vært hos dem i 25 år. Jubilanten er Petter Åsheim, prosjektleder for store prosjekter. Det er altså ikke bare bedriften som skal feires, men også Petter har de bestemt seg for. 

- Vi er stolt av at vi har mange som blir hos oss lenge. Faktisk er den første jeg ansatte, Egil Eide, her fortsatt. Nå som innleid, forteller Nils. 

Ektepar og partnere gjennom mange år Åse og Nils Torgrimsen. Her fra åpningen av butikken våren 1989. Foto: privat

Kastet ut gris og høns

Da Nils startet som rørlegger hadde han lager og verksted i uthuset til foreldrene. Han kastet ut gris og høns for å få plass. 

I 1981 ansatte han Eide som sin første rørlegger. Samtidig flyttet han fra uthuset og til det gamle slaktehuset, der brannstasjonen er i dag. Utstilling og kontor hadde han hjemme i sitt eget hus. 

I 1988 bygget de butikken der den er i dag. Lageret ble flyttet høsten 1988, og de startet butikken våren 1989. 

I 1997 startet Nils og kona Åse Rørlegger Nils Torgrimsen AS, der de eide 50 prosent hver. Da var de to ansatte og en rørlegger. Kona tok seg av butikken, Nils resten av driften. I dag er det åtte fast ansatte, og utenom det leier de inn folk ved behov. 

- Nils Tobbisen væsågo!

Torgrimsen jobber både for private, bedrifter og det offentlige. Ølen Betong har vært trofast kunde i 40 år, og den største kunden er Berge Sag. 

- Vi er avhengig av at byggefirma, elektrikere og andre firma bruker oss. Det er en viktig del av oppdragsmengden, sier Bjarte. 

Alle ansatte er lokale. De prøver også alltid å ha en lærling, i håp om at denne blir når læretiden er over. Det har de som oftest gjort. 

Bjarte har vokst opp i bedriften. Han husker det ikke selv, men faren forteller at han allerede som 3-åring var bevisst at de hadde en familiebedrift. Når telefonen ringte, var det Bjarte som svarte: 

Bjarte Torgrimsen, 3 år, begynte tidlig som telefon-sekretær for pappa. Foto: privat

- Nils Tobbisen væsågo!  

Bjarte har etter eget utsagn «alltid gått og trødd her». Etter utdannelse og fagbrev har han jobbet fulltid i bedriften. 

Selv om Rørlegger Torgrimsen har skiftet eier, blir det ikke de store forandringene for far og sønn. Nils skal fortsette å jobbe, men tar seg fri på mandager. For Bjarte er den største forskjellen at alle telefoner kommer til han. Nils synes det er deilig å slippe ansvar, men likevel få jobbe med det han liker så godt. 

- Nils, hva har vært drivkraften din gjennom alle disse årene? 

- Det å se at jeg får det til. Jobben er blitt en livsstil. Jeg liker å prate med kundene, og jeg kjenner mange av dem godt. Det er viktig å yte noe ekstra, og at folk føler seg vel. Vi snakker om alt mulig, sier Nils. 

Helt nytt butikkonsept

Dette har ny butikksjef Drude-Mari Solheim fått erfare. 

- Når Nils og kundene begynner å dra opp klær i butikken for å vise hvor de har vondt. Da vet jeg ikke alltid helt hvor jeg skal se og prøver å finne en krok å gjemme meg i, ler hun. 

Den nye butikksjefen startet 22. februar i år og er den første butikksjefen i bedriftens historie. Bjarte følte det var naturlig når faren har fri mandager, og en ansatt i butikken gjennom 20 år har skiftet jobb. 

- Det passer godt å få inn noen nye nå når vi står foran åpning av helt nytt butikkonsept, nye farger og ny logo. Vi har bygget et studio inne i butikken, der vi kan sette oss ned med kunder i ro og mak. Vi starter ofte med et hjemmebesøk, får ønsker og måler opp, slik at jeg kan tegne de beste løsningene på laptopen min. Så kommer kundene på besøk i studio, og jeg viser dem hva jeg har tenkt. Siden alt utstyr er i dette studioet får de da fysisk se ting der, og hvordan løsningen vil bli, forteller Bjarte. 

Halvdruknet katt

Nye og "gamle" ansatte og eiere. Petter Åsheim (nr. 2 fra venstre) trives godt hos Torgrimsen etter 25 år i bedriften, og ny butikksjef Drude-Mari Solheim ser frem til en spennende vår med ny butikk. Foto: Elin Tvedt 

Rørlegger Nils Torgrimsen AS har mange store prosjekter på gang. Akkurat nå er det Ølen Brygge 2 som tar mye tid. Samt leilighetene på Roastrand for Roa Tomteselskap og 10 hytter på Solfonn for Berge Sag. De jobber også med flere tomannsboliger og hytter. Det er Petter Åsheim som er prosjektleder for disse store prosjektene. De siste i rekken av mange oppdrag han har hatt i selskapet siden han startet 1. mars 1992.

- Nils har vært en kjekk sjef, og er en stor del av grunnen til at jeg har blitt her i 25 år. Jeg har også jobbet mye med Bjarte, og det er tydelig at de gode lederegenskapene har gått i arv, sier Petter Åsheim

Når vi spør Nils om han kan dra noen gode historier fra disse 40 årene, mener han at det er Bjarte som sitter på den aller beste. 

- Jeg ble kalt ut på jobb. Noen unger hadde klart å spyle en kattunge ned i do. De hadde ikke gjort dette med vilje, og både små og store huseiere var helt fra seg da jeg kom. Katten var i avløpsrøret, og vi kunne høre den mjaue. Jeg gikk ned en etasje siden rørene lå i taket, og prøvde å få den ut. Det gikk ikke. Til slutt måtte vi slå sund rørene, og vi fikk reddet katten. Dagen etter måtte jeg tilbake å sette opp nye rør. Det gikk utrolig nok bra med katten. Jeg snakket med eier to år etter, og katten levde i beste velgående, forteller Bjarte.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips