Leverer på storkontrakt

Westcon Helgeland leverer denne uken 22 subsea-ankre på 57 tonn hver som skal forankre stigerørene på Johan Castberg-feltet.

Image
Ankene lastes ombord fartøyet Viking Neptune som frakter dem til Barentshavet for installasjon på Johan Castberg-feltet. Foto: Tor-Arne Sandnes/Equinor


- Vi er stolte og glade for at vi har fått muligheten til å levere sugeanker til Johan Castberg, sier administrerende direktør ved Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy i en pressemelding.

Image
Denne uken leveres 22 sugeankre på 57 tonn hver til Johan Castberg-feltet.  Administrerende direktør ved Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy er glad for oppdraget. Foto: Øyvind Bratt/Rana Blad. 

Kontrakten er tildelt av Ocean Installer, som er leverandør til Equinor. Equinor er operatør på feltet som ligger i Barentshavet, nordvest for Snøhvit-feltet, og inneholder mellom 450-650 millioner fat oljeekvivalenter.

I løpet av tirsdag og onsdag lastes ankene om bord på fartøyet Viking Neptun ved Westcon Helgeland på Nesna og skal videre til Barentshavet for installasjon på feltet. Produksjonen av sugeankrene er den største subsea-produksjonen verftet på Helgeland har hatt så langt.

Posisjonert for ankerproduksjon

Investering og satsing på egen produksjonslinje sikret Westcon kontrakten med ankerproduksjonen som ble signert i desember 2018.

- Vi har investert i en egen robotisert produksjonslinje for sugeanker, noe som har gjort det mulig for oss å levere konkurransedyktige priser i et konkurranseutsatt marked, forteller Skogsøy.

- Westcon Helgeland og samarbeidende bedrifter i regionen har lykkes i et svært konkurranseutsatt marked og er best på pris og leveranse. Det viser at Westcon Helgeland og nordnorske bedrifter kan konkurrere innenfor leveranser til olje og gass, og det er svært gledelig, sier næringsutvikler i Nesna kommune, Halvor Hilmersen.

Westcon Helgeland ble etablert i 1987, og har et verftsområde som består av en stor, overbygd tørrdokk, store fabrikasjonshaller og en skikkelig dypvannskai. En ny dokk på 120 meter er nå under bygging. Selskapet tar for seg skipsreparasjoner, fabrikasjon av skipsmoduler og subseautstyr til olje og gassindustrien, samt fabrikasjon og vedlikeholdsoppdrag for oppdrettsnæringen. 

Informasjonsfilm fra Equinor om Johan Castberg-prosjektet. 


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips