Bli med inn i fremtidens fiskefartøy 

«Taits» er en av verdens mest moderne trålere. Lørdag 2. mars kan du få oppleve det toppmoderne fiskefartøyet fra innsiden, når Westcon inviterer til skipsdåp og åpen båt. 

 

Dette er en av verdens mest avanserte fiskebåter ute på prøvetur. På lørdag åpnes "Taits" for publikum før båten skal overleveres til skotske eiere. Foto: Westcon 


Den nye fiskebåten «Taits» er designet av Rolls Roys og skal overleveres Klondyke Fishing Company i løpet av våren. Westcon ble tildelt kontrakten for bygging i 2016. På lørdag skal skipet døpes, og åpnes for alle som ønsker å ta en rundtur i neste generasjons fiskefartøy, stappfull av ny teknologi. Westcon utsteder nå åpen invitasjon til alle som ønsker å få med seg dåpsseremonien av «Taits» og påfølgende rundtur om bord på båten, 2. mars. 

- Dagens fiskebåter bruker svært avansert skipsteknologi, og «Taits» er blant noe av det mest moderne fartøy vi har bygget her ved Westcon. Den nyvinnende teknologien brukt i «Taits» har fått mye oppmerksomhet i bransjen. Vi ser virkelig frem til å overlevere skipet til rederne, og vise det frem til publikum, sier teknisk leder Endre Matre. 

MS «Taits» er en pelagisk tråler, nærmere 75 meter lang, og er over 15 meter på det bredeste. Klondyke Fishing Company driver fra før tre pelagiske trålere, og har base i Fraserburgh i Skottland. Taits-familien som eier Klondyke Fishing Company, er en sentral aktør i den skotske fiskerinæringen og er blant de største kvoteinnehaverne i Skottland. 

Dette er den andre båten Westcon bygger for Taits-familien.  

- Også denne gang er vi er svært godt fornøyd med samarbeidet med Westcon i byggefasen og med skipet de har levert oss. Nå ser vi fram til å sette båten i drift, sier Petter og William Taits. 

Westcon Yards har bygget fiskebåter og offshorefartøyer siden 60-tallet, og «Taits» er Westcons 34. nybygg. De siste årene har Westcon investert mer enn 300 millioner kroner i oppgraderinger av verftene sine for å styrke posisjonen inn mot tradisjonelle markeder som fiskeri, industri og forsvar. 


- Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet, og vi er svært tilfredse med at vi gjennom denne leveransen viser at vi fortsatt er konkurransedyktig innen bygging av fiskebåter. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i sammen med våre ansatte er vi fornøyde med å kunne se resultatet av flere års hardt arbeid som er lagt ned i alle ledd, sier Matre. 

Dåpsseremonien starter kl. 14.00, deretter åpner båten for publikum kl. 14.30.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips