Berge Sag overtar virksomhet i Haugesund

I dag ble det klart at Berge Sag overtar Block Watne sin virksomhet i Haugesund. Overtagelsen skjer allerede fredag 22. november.

Berge Sag overtar Block Watnes virksomhet i Haugesund. Fv. Konsernsjef i Begre Sag Rolf L. Sjursen og direktør operativ enhet i Block Watne, John Erling Aarnes. Foto: Privat


Avtalen innebærer at Berge Sag overtar den samlede viksomheten til Block Watne i Haugesund. Tolv ansatte, boligprosjekter og tomteområder er også inkludert  i avtalen.

- Bakgrunnen for avtalen er at Block Watne vil samle sin virksomhet på Vestlandet i Stavangerområdet og i Bergen. Block Watne eies av OBOS, og geografisk prioritering videre vil være i områder hvor OBOS har medlemsmasse, sier John Erling Aarnes, direktør i operativ enhet, Block Watne i ei pressemelding.

Berge Sag og Block Watne kjenner hverandre godt gjennom mange års samarbeid i utbyggingsselskaper. Noen av disse vil Block Watne fortsatt være aktive eiere i.

- Våre ansatte vil nå bli del av et større, lokalt fagmiljø som kan vise til gode resultater over tid. Våre nåværende og fremtidige kunder vil bli godt ivaretatt, og boligprosjekter som Block Watne har under bygging blir ferdigstilt som planlagt, presiserer Aarnes.

I vekst

Berge Sag er i vekst, og omsetningen vil i 2019 passere 600 mill. kroner. Konsernet vil ha rundt 200 ansatte. Berge Sag er etter overdragelsen lokalisert på 12 lokasjoner fordelt utover Haugalandet, Edland, Vinje og i Grenland. Hovedkontoret ligger i Ølensvåg.

- Overtagelsen av Block Watnes virksomhet her i Haugesund passer godt inn i vår strategi om videre vekst. Vi får tilgang på flere attraktive tomteområder, og styrker fagmiljøet vårt med erfarne, kompetente fagfolk, sier Rolf L. Sjursen, konsernsjef i Berge Sag Gruppen.

Berge Sag har røtter tilbake til 1888, og har virksomheter innen tomte- og boligutvikling, bygging av hus, hytter og næringsbygg, byggfornyelse samt salg av byggevarer.

- Vi synes selvsagt det er positivt at vi kan bidra til at lokale arbeidsplasser for en gang skyld «flagges» hjem til regionen. Det pleier jo være motsatt. Samtidig synes vi også det et synd at en god samarbeidspartner gjennom flere år, velger å nedskalere sin virksomhet i regionen, forteller konsernsjefen i pressemeldingen.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips