Berge Sag Gruppen satser i Grenland 

Med kjøpet av XL-BYGG Gisholt & Finne AS blir Berge Sag den største egeneide aktøren i XL-BYGG-kjeden. 


Daglig leder i Berge Sag Handel AS, Jan Berge (t.v) og daglig leder i XL-BYGG Gisholt og Finne AS, Eivind Gisholt. Foto: Berge Sag 

Gisholt & Finne AS har i dag tre utsalg med tilhørende lager i Grenlandsregionen, et i Porsgrunn og to i Skien. Samlet omsetning i G&F i 2018 var på vel 120 millioner. Bedriften har 36 ansatte, og har de siste årene hatt en veldig god utvikling. 

- I dag fremstår G&F som en av de ledende aktører innen handel med trelast og byggevarer i Grenland, skriver Berge Sag i en pressemelding. 

Avtalen trer i kraft 30.juni. Berge Sag Handel AS (et selskap i Berge Sag Gruppen) vil da overta samtlige aksjer i XL-BYGG Gisholt & Finne AS. 

Hovedaktiviteten til Berge Sag har tradisjonelt vært mellom Haugesund og Vågsli. De siste årene har aktiviteten flyttet seg østover langs E134, med nye avdelinger både på Haukeli og i Åmot (Vinje). I tillegg har Berge Sag Handel virksomhet i Haugesund, Sauda, Karmøy, og nå snart også på Grenland. 

- Gisholt & Finne er en veldrevet og solid aktør med dyktige og kompetente ansatte. Samtidig befinner de seg i en spennende region som vi har stor tro på. Vi ser frem til å videreutvikle vare- og tjenestetilbudet i vår nye avdeling, og ønsker å bli den foretrukne totalleverandøren av byggevarer for enda flere i Grenlandsområdet, sier Jan Berge. 

Gisholt & Finne sin virksomhet vil etter eierskiftet fortsette som tidligere. Virksomheten fortsetter på de samme steder som i dag, og både navn og kjedetilknytning forblir uendret. Over tid vil det nye eierskapet imidlertid tilføre bedriften mye av sin utvidede modell av tilbud og tjenester, som BSH så langt har lyktes veldig godt med. Dette handler om økt kunnskap og kompetanse rundt hele byggeprosessen, samt å tilby nye tjenester som innebærer mer avansert teknisk og faglig bistand i det daglige arbeidet. 

Daglig leder Eivind Gisholt er glad for at Berge Sag ønsker å satse på Grenlandsregionen, og tror dette vil styrke Gisholt & Finne sin posisjon i markedet ytterligere. 

– Med en solid eier som Berge Sag Handel i ryggen, vil vi få tilgang på enda mer kompetanse og tekniske tjenester som prosjektering, arkitekttjenester, precut og takstolproduksjon. I tillegg er Berge Sag Gruppen sterkt involvert i tomteutvikling. Alt dette vil komme våre kunder til gode ved at vi kan tilby dem en enda bedre totalpakke enn tidligere, sier han.

 XL-BYGG Gisholt og Finne AS sin avdeling på Kjørbekk i Skien, blir snart en del av Berge Sag Gruppen. 


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips