Rekrutterer teknologitalenter gjennom Sildikon Valley 

Mer enn 40 kunnskapstørste teknologistudenter skal denne sommeren få prøve seg på utfordringer litt utenom den vanlige på Haugalandet. Omega og Hatteland er to av bedriftene som har sikret seg unge talenter gjennom Sildikon Valley.


Hatteland er en av to Vindafjord-bedrifter som har rekruttert sommerstudenter gjennom Sildikon Valley. - Gjennom dette prosjektet fikk vi lyst ut stillinger som er langt mer populære for dyktige og sultne studenter, sier Tonje Lindkjend i Hatteland. 

10 Haugalandsbedrifter har dette året samlet seg om felles rekruttering av sommerstudenter gjennom prosjektet Sildikon Valley. Gjennom et felles stunt mot noen av landets største utdanningsinstitusjoner har bedriftene rekruttert flere av universitetenes teknologitalenter, som i sommer skal jobbe med helt spesifikke prosjekter i en rekke Haugalandsbedrifter. 

To Vindafjord-bedrifter, Omega og Hatteland, har gjennom Sildikon Valley kapret kloke studenthoder som i løpet av sommeren skal få bryne seg på hakket mer utfordrende oppgaver enn hva man ellers ville gjort som «vanlige» sommervikarer.

- Det er første gang Hatteland er med på et samarbeidsprosjekt som dette. Vi har også tidligere tatt inn sommervikarer, men da mer som en erstatning for ansatte som har ferie. Denne gangen søkte vi etter kandidater innen IKT, datateknologi, informatikk, programmering og systemarkitektur, som skal jobbe med et dedikert prosjekt innenfor koding. Vi ser at denne typen stillinger er langt mer populære for dyktige og sultne studenter som ønsker å få brukt kompetansen og utdanningen sin i en sommerjobb, sier Tonje Lindkjend i Hatteland, som allerede har kapret to talenter til  sommerprosjekter i Vats dette året. 

- Kickstart på karrieren

Sildikon Valley 

  • Sildikon Valley er et felles prosjekt hvor bedrifter og kommuner har samarbeidet om rekruttering av sisteårsstudenter innen teknologi 
  • Gjennom prosjektet har samarbeidsaktørene i løpet av året besøkt norske universiteter for å markedsføre Haugalandet, og de karrieremuligheter som finnes i regionen, både i det private og offentlige 
  • Sildikon Valley søker etter studenter til «prosjektstillinger», hvor studentene i løpet av seks uker skal jobbe med spesifikke, reelle prosjekter hos bedriftene 
  • Totalt 40 stillinger ble lyst ut, og de fleste er allerede besatt 
  • Haugesundregionen og Haugaland Vekst står bak prosjektet 
  • Følgende bedrifter er med på prosjektet: Gassco, Omega, Haugaland Kraft, Appex,  Hatteland, Aibel, Sjøfartsdirektøratet, Bouvet, Haugesund Kommune og  Atea

Totalt har det vært lyst ut 40 sommerprosjekt-stillinger rettet mot teknologistudenter gjennom Sildikon Valley. I løpet av april tror prosjektleder Jannicke Kvarven at samtlige stillinger vil være besatt. 

- Vi måtte tenke nytt og kreativt for å kunne kapre de beste hodene til bedriftene våre her på Haugalandet, og så raskt at det var en stor verdi i å markedsføre oss under en felles paraply. Dette fikk vi også veldig god respons på. I tillegg er det også viktig å kunne tilby noe mer enn bare «vanlige» sommervikarstillinger, og stillingene vi lyser ut gjennom Sildikon Valley omfatter utfordrende oppgaver som skal løses for bedriften i løpet av de seks ukene studentene er i sommerjobb, sier Kvarven. 

For Omega har Sildikon Valley vært en svært vellykket rekrutteringskanal, og en god mulighet for en kickstart på karrieren, sier avdelingsleder i Omega, Jan Christian Brataas. 

- For oss i Omega er det viktig å søke etter sommerstudenter gjennom alle plattformer. Og selv om vi er i dialog med universitetene direkte, var Sildikon Valley et såpass kult konsept at vi så dette kunne tiltrekke studenter vi nødvendigvis ikke ville klare å lokke til oss selv. Av de totalt 10 studentene vi søker etter i år, kommer to av dem gjennom Sildikon Valley, sier Brataas.

- Sildikon Valley var et såpass kult konsept at vi så dette var en mulighet for oss å tiltrekke oss studenter vi ikke nødvendigvis ville klare å lokke til oss selv, sier Jan Christian Brataas i Omega. 

I løpet av året har bedriftene i Sildikon Valley vært på universitetsturné for å vise frem spennet av bedrifter i hele regionen. Lindkjend mener at det å markedsføre seg sammen med flere bedrifter i regionen, har vært en viktig fordel for å kapre de beste hodene til sommeren. 

Mange tilreisende

- Vi har tidligere gjort andre stunt innenfor rekruttering hvor vi blant annet har hatt programmer for eksempelvis studenter ved NTNU, hvor de har bodd og arbeidet i Vats med reelle prosjekter. I den forbindelse har flere har kommet tilbake til oss etter studiene og fått fast jobb. Det har likevel vist seg å være stor verdi i å møte studentene som en samlet region slik vi har gjort gjennom Sildikon Valley. Selve arrangementene ute på universitetene får da også en større oppmerksomhet, som igjen gir bedre besøk til oss som bedrift, sier Lindkjend. 

Storparten av søkerne til stillingene utlyst gjennom Sildikon Valley, er studenter uten tilknytning til Haugalandet. 

 - Som en del av konseptet, skal også sommerstudentene få muligheten til å delta på arrangement utenom arbeidstiden for å bli bedre kjente med Haugalandet og mulighetene her. Det er en fin måte å bygge nettverk på, og ikke minst også bli kjent med det store spennet av bedrifter vil har her i regionen, sier Kvarven.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips