Til helgen får Lundeneset 80 ekstra elever 

10. klassinger fra hele Rogaland, noen fra Hordaland - og til og med Trøndelag - sjekker inn på Lundeneset til helgen, for å prøvebo internatet. Besøkshelgen er et av skolens viktigste rekrutteringstiltak. 


Helgen blir uvanlig tettpakket på Lundeneset vgs. Både når det gjelder elever og aktiviteter. Hvert år inviteres tiendeklassinger til besøkshelg på Lundeneset, der de får teste internatlivet og bli bedre kjent med miljøet på skolen. Mer enn 80 potensielle nye elever inntar skolen til helgen. 

Mer enn 80 10. klassinger flytter inn på Lundeneset til helgen, for å prøvebo internatet og bli kjent med miljøet. - Elevene våre er de beste ambassadørene vi har og det å få møte dem er utslagsgivende for mange  elever som vurderer å søke hos oss, sier Fredrik B. Sunnhordvik, informasjonsmedarbeider ved Lundeneset.  Foto: Håkon Åreskjold/Lundeneset VGS 

- Det er mange som er usikre på hvilken skole de skal søke, men etter besøkshelgen hos oss pleier det ikke være mye tvil. Jeg har selv vært fadder under besøkshelgen, og har møtt igjen de samme ungdommene ved skolestart om høsten. Da som nye medelever, sier russepresident Ragnhild Monsen. 

Det sosiale har førsteprioritet

De nåværende 180 elevenes spiller en viktig rolle som vertskap. 1.- og 2.-klassingene er faddere, og store deler av arrangementet er utarbeidet av Lundeneset-russen. Det sosiale har førsteprioritet, og på agendaen står blant annet isfest, kanonballcup, «Grab the mic» og LVS-games. 

- Mange av dem som kommer har nok allerede bestemt seg for å søke her hos oss, men det er et stort steg flytte på internat. Ved å bli kjent med skolen denne helgen, føler de litt mer trygghet ved å flytte hit til høsten. Jeg tror det betyr mye for dem å få hilse på oss som går her nå, sier Monsen. 

10.-klassinger kommer fra hele landet, men hovedsakelig Haugalandet og deler av sør-Rogaland for å oppleve internatlivet i Ølensvåg. De får informasjon om hvordan det er å gå på videregående, bo på internat og hva det betyr at Lundeneset er en kristen skole. 

Elevene er de beste ambassadørene

- Som informasjonsmedarbeider møter jeg ofte potensielle søkere på utdanningsmesser og lignende, men det er gjerne først når de får møte elevene våre at de opplever at de virkelig lærer skolen og miljøet å kjenne. Vi vet at denne besøkshelgen er utslagsgivende for at mange velger å søke på Lundeneset til våren. Elevene våre er de beste ambassadørene vi har for skolen vår, sier Fredrik B. Sunnhordvik, lærer og informasjonsmedarbeider ved Lundeneset. 

Søkertallene til Lundeneset vgs har vært stabilt høye de siste årene til samtlige utdanningsprogram. 

 - I fjor opplevde vi en øke i søknaden til studiespesialisering, en nedgang i søknaden til medieproduksjon, mens service & samferdsel hadde like mange søkere som året før. Vi forventer samme søkertal i år, sier rektor Gustav Løge Fosse.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips