Hvordan komme seg inn på boligmarkedet? 

Hva kreves egentlig for å at du skal få kjøpe din første bolig? Og hvordan kan du best forberede deg? Onsdag kveld kan du få oppskriften. 


Magne Christiansen stiller både med gode råd og noen "gulrøtter" onsdag kveld.

- Det er ikke alle førstegangskjøpere som vet hva som må til for å kjøpe seg hus eller leilighet første gangen. Både for dem som skal kjøpe og for oss som bank, er det viktig at de har forberedt seg på hva som kreves av dem, både når det gjelder økonomiske forutsetninger og betalingsvilje, sier banksjef for Sparebank 1 SR-Bank i Ølen, Magne Christiansen. 

Onsdag 3. oktober inviterer han til boligkveld for unge, og allerede er det mange påmeldte. 

- Svært mange unge er flinke, de har spart og forberedt seg godt på å bli boligeiere med de forpliktelsene som følger med. Men vi opplever også de som kommer til oss, som har vært på visning og nesten «allerede flyttet inn», men som ikke har planlagt kjøpet økonomisk. Vi i banken kan selvsagt hjelpe med mye, men ikke alt, og vi ønsker at flest mulig unge er forberedt på hva som trengs for å bli boligeiere. Derfor inviterer vi til en kveld med informasjon om sparing, finansiering, egeninnsats og om dagens boligmarked her lokalt, sier Christiansen. 

Boligkveld for unge

  • Sparebank 1 SR-Bank i Ølen
  • 3. oktober, kl. 19.00
  • Servering av pizza og brus
  • Alle som kommer er med i trekningen av fem gavekort à 1000 kr.
  • Meld deg på her!

Han håper også at foreldregenerasjonen tar turen. 

- Foreldre bidrar ofte med hjelp, enten som kausjonister, eller med direkte lån til barna. Vi kommer til å sette noe fokus på hva dette faktisk betyr for de foreldrene som stiller med hjelp. 

I løpet av kvelden vil også Eiendomsmegler 1 presentere Gartnerhagen i Ølen, et boligprosjekt som nettopp er myntet på blant annet førstegangskjøpere. Dersom det signeres ny kjøpekontrakt i løpet av kvelden, får den nye boligeieren en ekstra god start: Kjøperen vil få en varmepumpe og et gavekort på 20 000 kroner med på kjøpet. 

- Vi vet at denne kvelden vil bli nyttig for mange, både de som går med konkrete planer om å kjøpe og de som tenker å bli boligeiere på sikt. Man kan aldri begynne planleggingen for tidlig. For dem som har spørsmål eller vil ha en uformell prat med oss, kommer vi til å sette av tid til dette i løpet av kvelden,  sier Christiansen.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips