Knallstart før toppsesongen

De første månedene har gått over all forventing hos Vikedal Kro & Motell, og til sommeren utvider vertskapet tilbudet med både uterestaurant og gatekjøkken. 


-  Vi var veldig spente på hvordan responsen skulle bli, og det har gått over all forventning, sier Marit Slettemå (t.v) og Irene Tendal. 

- Jeg skal innrømme at jeg ikke trodde vi ville få det store besøket nå i vintermånedene, men det har vært overraskende bra! Vi har fått en veldig god start, sier innehaver av Vikedal Kro & Motell, Sverre Hustveit, som sammen med Widar Rødsås og Odd-Åge Hustveit kjøpte eiendommen og satset på restaurant og overnatting i Vikedal sentrum. 

Etter nærmere tre måneders drift er vertskapet mer enn fornøyde med besøket. Marit Slettemeås og Irene Tendal står for den daglige restaurantdriften. De har begge lang fartstid fra matbransjen, og var spente på hvordan mottakelsen ville bli i Vikedal. 

- Det er blitt en vanskeligere bransje å drive i. Det er mange om beinet, og det er nok ikke alle som ikke har det økonomiske armslaget til å ta middagen ute så ofte. Dessuten er nok ikke alle bygder vant med «kafékultur», det å gå ut å spise eller ta seg en kopp kaffe er nok ikke så naturlig for alle. Likevel har vi opplevd en helt annen tendens her i Vikedal, og vi ser at de lokale virkelig setter pris på dette tilbudet og bruker det, sier de to. 

80 komlemiddager

Klare  for innrykk: kl. 12.00 kommer de første  gjestene, og det er daglig mange av dem som tar middagen hos Vikedal Kro & Motell. 

Menyen består av utelukkende hjemmelaget mat. Alt er laget fra bunnen, og både den tradisjonelle husmanskosten og tapas slår godt an. Nøkkelen er 100 prosent hjemmelaget mat, tror kokkene. 

- På torsdagene går det fort 80 komlemiddager på ettermiddagen, og bestillingene på catering tikker stadig inn. Vi lager absolutt alt fra bunnen av, og det kjennes på smaken. Det tror vi har mye å bety for å lykkes i denne bransjen i dag, sier Slettemeås. 

Når Medvind24 er på besøk en tirsdag formiddag er det fremdeles rolig i restauranten. Fra 12 og utover kommer middagsgjestene. Men det er på ingen måte stille før stormen. Kjevlemaskinen går for fullt og melskyen stiger jevnt opp fra kjøkkenbenken. Før restauranten åpner, skal Tendal og Slettemeås lage potetkaker av 30 kilo poteter. Rykende ferske leveres de over veien for salg hos Joker Vikedal. 

- Vi klarer faktisk ikke produsere nok. Dette er produkter «alle» vil ha hjemmelaget. Vi har et godt samarbeid med Joker, som selger potetkaker, karamellpudding og pastasalt fra oss. Kortreist mat er ettertraktet vare, sier Tendal. 

Uteservering og gatekjøkken

Mens restaurant- og cateringbiten av virksomheten har fått en god start, er Vikedal Kro & Motell nå også klar for å ta bruk resten av bygget: I disse dager legges siste hånd på motell-rommene, som totalt kan huse 20 gjester. Flere helger i mars er fullbooket, og allerede er det kommet bestillinger på overnattinger til sommeren. Under Rootsen er det fullt belegg på motellet. Og det helt uten markedsføring. 

 I tillegg til restaurantvirksomheten er det nok å gjøre både innen catering og baking. - Potetkaker klarer vi ikke lage nok av. 

Når sommergjestene kommer vil de også nyte restaurantbesøket utendørs.

- Vi skal bygge ut mot elven, slik at vi kan utvide restauranten vår med uteservering. I tillegg satser vi også på å åpne gatekjøkkenet igjen til sommeren, sier Hustveit. 

Folketallet i Vikedal øker på i sommermånedene og selv om vertskapet forventer at toppene kommer med turismen til sommeren, de det er lagt et veldig godt fundament med den gode lokale oppslutningen. 

- Selvsagt har vi et jevnt sig med tilreisende, og det regner vi med vil øke fremover mot sommeren. Men det er uansett lokale innbyggere som bidrar til å gi oss et godt grunnlag for drift året rundt, også utover det daglige restaurantbesøket. Vi har fått flere henvendelser om konfirmasjoner, møter for lag og foreningen, og andre større samlinger. Mange har jo etterlyst at det skal bli liv i huset her igjen, og det er tydelig av denne satsingen var kjærkommen, sier Tendal og Slettemeås.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips