Kåret til talent-topp

I tillegg til å kvittere med toppresultater i Circle K-kjedens egen lederutdanning, fikk Anita Berge prisen som Årets Talent i stasjonskjeden årlige kåring. 


Samtidig som hun avsluttet en toårig ledelsesutdanning i Circle K-kjeden, ble Anita Berge også utropt til årets talent. - Utrolig kjekt! 

- Jeg var jo veldig takknemlig for bare i det hele tatt å bli plukket ut til å bli med i talentprogrammet. Det er en tillitserklæring når kjeden vil satse på deg med to års gratis lederutdanning. Det å bli kåret til Årets Talent på toppen av det hele, var bare utrolig kjekt, sier Berge, butikksjef ved Circle K Ølensvåg

Denne uken avsluttet hun den toårige talentskolen i Circle K, bensinstasjonskjedens egen lederutdanning. Hvert år siden 2004 har ca. 10 stasjonsmedarbeidere fra kjedens stasjoner i hele landet blitt plukket ut til talentskolen. 

Gjennom nåløyet

Søkerne til skolen er mange og nåløyet for å komme med er trangt , sier opplæringssjef i Circle K, Lene Foldvik. 

- Vi har veldig mange søkere, og aktuelle kandidater må gjennom en ganske møysommelig prosess med både anbefalinger fra salgssjefer, intervjuer og oppgaver for å bli tatt opp, sier Foldvik. 

De siste to årene har Berge vært gjennom et omfattende utdanningsløp skreddersydd for å utvikle nye ledere i stasjonskjeden: både salgsledelse, økonomidrift, administrasjon, praktisk butikkdrift og HR har stått på timeplanen. 

Dette har hun kombinert med stillingen som butikksjef i familiebedriften Circle K Ølensvåg, som mer eller mindre har vært hennes andre hjem siden hun var liten. 

- Jeg kjenner Anita godt og anbefalte henne å søke. Det kom ikke som noen overraskelse at hun gjorde det så bra som hun gjorde, sier regionsjef i Circle K Rogaland, Jon Birkeland. 

- Jeg har jo så å si vokst opp på denne butikken, og derfor er det ekstra kjekt når jeg får muligheten til å bidra med enda mer faglig tyngde i videreutviklingen av stasjonen, sier Berge. 

Og det var nettopp denne iveren som var en av grunnene til både talentutmerkelsen og opptaket til kjedens ledersatsing. 

Konkurranseinstinkt

- Vi la umiddelbart merke til hvor «sulten» Anita var på å drive bensinstasjon og videreutvikle bedriften. Dessuten har hun et enormt konkurranseinstinkt. Det har også visst igjen i driften gjennom mange år, stasjonen i Ølensvåg gjør det veldig bra i alle konkurranser og kampanjer. En annen viktig side ved Anita er at hun har en enorm evne til å «se» folk. Hun har et unikt fokus på teamet sitt og er genuint opptatt av at de skal en god arbeidsplass med muligheter for å utvikle seg, sier Foldvik. 

Det kan med andre ord snart bli flere kommende stasjonsledere fra Ølensvåg. 

 - En av våre butikkmedarbeidere skal snart på intervju for neste års kull. Så du skal ikke se bort fra at det blir flere ledertalenter i butikken her, sier Berge.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips