Statsbygg styrker seriøsitetsarbeidet med system fra Omega 

Statsbygg har inngått kontrakt med Omega om IT-systemet HMSREG, for å styrke arbeidet for en seriøs byggenæring. 

Fra venstre: Lene Kristine Franing som leder prosjektet hos Statsbygg, avdelingsleder i Omega PS, Jan Christian Brataas, avdelingsdirektør i Statsbygg Tanja H. Dugstad og produktsjef for HMSREG, Arne Myskja. Foto: Statsbygg

Pressemelding


- Vi har store forventninger til at HMSREG skal effektivisere seriøsitetsarbeidet i Statsbygg, sier avdelingsdirektør Tanja H. Dugstad i en pressemelding fra Statsbygg.

IT-systemet HMSREG har vakt stor interesse i byggebransjen. Systemet hjelper byggherrer og entreprenører å følge opp seriøsitetskrav i leverandørkjeden. Dette gir mulighet til å invitere entreprenører til selv å gå inn i systemet for å oppdatere mannskapslister og følge opp egne ansatte i forhold til blant annet HMS-kort og kompetanse. 

Systemet hjelper dermed å oppfylle kravene i byggherreforskriften om at det skal føres elektronisk oversikt over alle som utfører arbeid på byggeplassen, og vil også lette arbeidet til Statsbygg med å godkjenne entreprenører i prosjektene, på grunnlag av etablerte kriterier. 

- Dette verktøyet gir oss bedre oversikt i våre prosjekter. I samarbeid med entreprenørene skaper vi en mer seriøs og bærekraftig byggenæring, sier Dugstad.

Statsbygg skal prøve ut systemet i noen prosjekter, før HMSREG rulles ut på alle byggeplasser. Systemet er også tenkt brukt til oppfølging av vedlikeholdsarbeid og mindre prosjekter som forvaltes gjennom rammeavtaler på Statsbyggs eiendommer. 

- Vi i Omega er glade og stolte for å bli valgt av Statsbygg, sier avdelingsleder Jan Christian Brataas i Omega Project Systems. 

- Sammen med bransjen og andre IT-leverandører vil vi arbeide for å skape løsninger som både effektiviserer og styrker seriøsitetsarbeidet. Det skal lønne seg å drive seriøst.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips