Statsbygg digitaliserer med verktøy fra Omega 

Samtidig som Omega tar steget inn i byggebransjen, satser byggebransjen på digitalisering. I løpet av 2017 skal Statsbygg ta i bruk digitale verktøy fra Omega på to av sine største byggeprosjekter. 


- Dette er en milepæl for Pims og Omega, mener leder for Omega PS, Svein Tore Haraldseid. (Foto: Omega)

Statsbygg tar nå i bruk Omegas system Pims CMS (Completion Management System), et digitalt verktøy for systematisk ferdigstillelse, som sørger for en kvalitetssikret uttesting og overlevering av et bygg fra entreprenør til byggherre. 

- Omega har levert digitale verktøy for systematisk ferdigstillelse til ledende aktører innen olje- og gassindustrien i 30 år, og nå er vi klar for å benytte denne kompetansen i en ny sektor. Statsbygg har gått i bresjen for digitalisering i byggebransjen, og det er et stort steg for oss i Omega å få benytte ekspertisen vår i byggenæringen, sier leder for system i Omega, Svein Tore Haraldseid. 

- Former framtidens bygge- og eiendomsnæring 

I løpet av 2017 vil Statsbygg ta i bruk Pims CMS på to store pilotprosjekter: utbyggingen av Nasjonalmuseet og utbyggingen av Campus Ås. Campus Ås er den største samlede utbyggingen i norsk universitetssektor noen gang, og vil ha et samlet bruttoareal på 74.800 kvadratmeter. 

- Selv om Omega tradisjonelt har levert systemer til olje- og gassindustrien, er prinsippene for prosjektstyring de samme for byggebransjen. Nå får vi muligheten til å opparbeide oss erfaring fra byggsektoren sammen med en av de største aktørene i bransjen, sier Haraldseid. 

Statsbygg jobber systematisk med å levere bygg som fungerer med en gang lokalene tas i bruk, og ser nå frem til å kunne benytte seg av Omegas med erfaring fra olje- og gass. 

- Vi er fornøyde over å kunne overføre kompetanse fra oljeindustrien ved hjelp av digitale verktøy. Dette vil bidra til å forme framtidens bygge- og eiendomsnæring, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg. 

 Fra signeringen med Statsbygg: Adelingsleder for Omega PS i Oslo, Roger Arnesen, Sjefingeniør Nytt Nationalmusum Jon Morten Mo i Statsbygg,  daglig leder i Omega PS Svein Tore Haraldseid, Byggherredirektør i Statsbygg Synnøve Lyssand Sandberg, Prosjektdirektør for Campus Ås i Statsbygg  Erik Antonsen, leder for Sluttfasegruppeni Statsbygg Trond Mosleth, og Patrick Stormo Hjerpseth, økonomi og virksomhetsstyringi Statsbygg. Foto: Statsbygg

Alltid i forkant 

Systematisk ferdigstillelse har vært standard i olje- og gassindustrien i flere tiår, og nå tilpasses Omegas system til bruk i byggebransjen. Pims CMS bidrar til å sikre kvalitet og struktur i leveransen fra bygging til drift, og sørger for at prosjektet leveres i henhold til kostnad og plan. 

- Ved bruk av Pims CMS vil byggleverandører alltid være i forkant, og kan fortløpende rette opp i eventuelle mangler på bygget. Slik sparer man ressurser, både tid og penger, ved å unngå at man må rette opp i feil etter overleveringen, forteller Haraldseid. 

I tillegg til Pims CMS omfatter leveransen også en BIM-modul (Building Information Modeling). Ved bruk av håndholdte enheter, gjør BIM det mulig å bevege seg digitalt inne i selve bygget mens det er under bygging. BIM-modulen leveres av selskapet Catenda og modulen skal sømløst integreres i Pims CMS. 

- Som byggherre kan du se bygget fra innsiden på et nettbrett og følge opp områder som skal overleveres. Dette blir en samhandlingsplattform hvor entreprenøren og byggherren kan kommunisere og samarbeide, forklarer Haraldseid. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips