Omega passerte 1100 - og veksten forsetter 

Ved utgangen av juni talte Omega rekordmange ansatte. Totalt 1140 medarbeidere er på oppdrag for Omegas selskaper i Norge og internasjonalt. Størst øke er det i Omegas subsea-selskap. 


Omega passerte 1140 ansatte i juni.  Omega-selskapene har i dag 17 avdelingskontor over hele verden, og ved hovedkontoret i Ølensvåg jobber det nå 110 medarbeidere. 


Alle Omega-konsernets norske selskapet har hatt en stor prosentvis øke i løpet av det siste året. Blant dem som har økt mest er Omega Subsea. 

Leder for Omega Subsea, Trond Berge.

 – Vi har hatt en fantastisk utvikling siden 2016. I mai i år hadde vi 116 medarbeidere i jobb fra våre kontor i Norge, og vi har forventninger om å ligge rundt 120 gjennom sommeren mot høsten. Når vi ser på hvilke utbyggingsprosjekt som kommer de neste årene, forventer vi at aktiviteten for oss kommer til å øke ytterligere. Mange av disse prosjektene kommer først i gang i 2020, men vi forbereder oss på 3-4 år med betydelig oppgang i antall medarbeidere og stadig større etterspørsel etter tjenestene våre, sier leder for Omega Subsea, Trond Berge. 

Omega satset for alvor på subsea-segmentet i 2014, da selskapet kjøpte seg inn som aksjonær i Accpron Subsea Management, og etablerte datterselskapet Omega Subsea. Selskapet har kontorer i Bergen og Stavanger, og et avdelingskontor i Aberdeen. Fra 2016 til 2017 doblet Omega Subsea omsetningen, og Berge har tro på ytterligere øke i aktiviteten. 

 - Vi er nok blant de største leverandørene innen subsea-segmentet i Norge i dag, og leverer til alle de store entreprenørene i bransjen, som Technip, IKM Subsea, DeepOcean og Oceaneering. 

Omega Subsea leverer konsulenttjenester, ingeniørtjenester og prosjekt- og oppdragsledelse innen subsea. Tjenestene omfatter alle prosjektfaser fra anbud til prosjektgjennomføringen av både marine- og subsea-operasjoner, i tillegg til leveranse av operativt senior offshore personell. 

- Den største utfordringen nå er tilgangen på ressurser. Det vil alltid være behov for fartøys- og undervannsoperasjoner i både drift- og utbyggingsfasene offshore. I løpet av de siste årene har det vært mange båter i opplag, og mange oppsigelser som følge av det. Det har ført til at mye personell har gått over til andre bransjer. Derfor ser vi nå at det er manko på ressurser innen subsea-segmentet. Men Omega har et godt renomme og det er mange som vil starte hos oss, slik at vi fremdeles ekspanderer og klarer å levere tjenester til kundene etter behov, sier Berge. 

Leder for Omegas konsulenttjenester i Norge, Anders Lunde

Også Omegas norske konsulentvirksomhet har opplevd betydelig øke i etterspørselen etter sine tjenester, og antallet medarbeidere har økt parallelt. - Bare siden jul har vi fått mer enn hundre nye konsulenter i oppdrag, sier leder for Omegas konsulenttjenester i Norge, Anders Lunde. 

- Markedet har vært med oss den siste tiden, og vi har lagt mye arbeid ned i rekruttering de siste årene. Omega er et selskap mange vil jobbe i. Vi har gitt god service også når tidene var dårlige. Det ser vi resultat av nå, sier Lunde. 

Fremdeles er det kunder innen olje- og gassindustrien som står bak storparten av oppdragene til Omegas konsulenter, selv om selskapet de siste årene også har fått et fotfeste innen for flere andre bransjer. 

- Vi jobber stadig med å komme oss inn på enda flere oppdrag innen bygg- og anlegg. Her har vi også hatt stor fordel av et tett samarbeid på tvers av de mange ulike selskapene i konsernet, som med programvareselskapet Omega Pims, ingeniør- og arkitektselskapet Omega Areal, og ikke minst Omega Subsea, sier Lunde.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips