Hatteland kjøper Inosa

Hatteland-konsernet har kjøpt opp gründerselskapet Inosa.

Daglig leder i Inosa, Bente Baugstø. Foto: Hatteland.


- Inosa tilfører funksjonalitet som vi i dag ikke har i våre system. Sammen kan vi tilby en totalløsning til kundene våre, sier Stig Hatteland, daglig leder i Hatteland-konsernet.

Inosa er et programvareselskap som tilbyr programvareprodukter innen forbedringsarbeid, HMS, og kvalitetssikring.

- Vår programvare gir bedrifter og virksomheter muligheten til å lage prosedyrer og følge opp disse. Prosedyrene lages ved hjelp av visuelle virkemidler som video, symboler og bilder, noe som er lettere å kommunisere enn tekst, forteller Bente Baugstø, daglig leder i Inosa og mener fokuset på det visuelle skiller dem fra konkurrentene.

- Programmet er basert på lean-filosofi som går ut på standardisering og visualisering. Dette gir brukerne bedre kontroll, sier Baugstø.

Inosa har kontorer i Haugesund og Kristiansund, men har sin opprinnelse ved smelteverket Eramet i Sauda, hvor den første versjonen av programvaren ble utviklet i 2006. I dag er det rundt 20 000 brukere av programvaren som er tatt i bruk av blant annet Elkem, Qatalum og Hydro internasjonalt. Systemet er ikke avgrenset til smelteverk- og produksjonsbransjen, men kan brukes i alle bedrifter som har prosedyrer og internkontroll.

- Vi har blant annet også levert systemet til barnehager for å følge opp miljørettet helsevern, slår Baugstø fast.

Hatteland-konsernet kjøpte seg inn på eiersiden i Inosa i 2010 med en andel på 2,4 prosent. Siden da har konsernet kjøpt opp aksjer som kom for salg, og var i fjor sommer den nest største eieren i selskapet. Nå har de kjøpt opp hele selskapet, og Stig Hatteland går inn som styreleder i Inosa.

- Inosa skal fortsatt leveres som et selvstendig produkt, men vi kommer til å knytte systemet tettere sammen med vårt RamBase-system. Systemene har et potensiale som vi nå satser på å utvikle videre, forteller Hatteland og mener Inosa og RamBase kommer til å dra veksler på hverandre kommersielt og teknologisk.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips