Autostore solgt for 16 milliarder 

Pengene er ni-doblet på under tre år når oppkjøpsfondet EQT selger Autostore i Rogaland, skriver Dagens Næringsliv.  – Vi traff klokkerent, sier EQT-partner Anders Misund til dn.no

For nærmere tre år siden ble EQT hovedeier i Autostore. Det er det amerikanske fondet THL Partner som nå har kjøpt robotprodusenten i Vats.  EQT beholder ca 10 prosent. 

Målt i avkastning på egenkapitalen og sammenlignet med like store oppkjøp tidligere, er salget av Autostore antagelig uten sidestykke i Norge, skriver DN. 

Etter DN sin erfaring selger EQT seg ned til en pris som verdsetter Autostore til rundt 16 milliarder kroner, inklusive gjeld. Det er rundt fire ganger mer enn kjøpsprisen sent i 2016. Investorene gjennom EQTs fond sitter med rundt ni ganger innskutt egenkapital i gevinst. Anders Misund, partner og norgessjef i EQT, vil ikke kommentere salgsprisen. Han er åpenbart svært fornøyd med både eierskapet og avkastningen underveis.

– Vi traff klokkerent på en økende trend innen automatisering og digitalisering. Veksten ble større enn vi kunne ha forestilt oss, sier han. Salget av Autostore er antagelig uten sidestykke i Norge – målt i avkastning på egenkapitalen og sammenlignet med like store oppkjøp tidligere

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips