Nye eiere gir vekst


- Dagens kunngjøring om salg markerer et stort første steg i selskapets neste vekstfase, mener direktør i Autostore, Karl Johan Lier i en pressemelding.

Foto: AutoStore.


I går ble det kunngjort at det amerikanske fondet THL Partner har kjøpt robotprodusenten Autostore i Vats for 16 milliarder kroner. Det er oppkjøpsfondet EQT som nå selger hoveddelen av sin eierpost, selv beholder de ca 10 prosent. Ifølge Dagens Næringsliv er salget av Autostore antagelig uten sidestykke i Norge.

Fra venstre: Daglig leder i AutoStore Karl Johan Lier og leder for salg of distribusjon Helge Olsen. Foto: AutoStore.

- Vi ser gleder oss til å gå sammen med THL, som har dyp industriekspertise og finansielle og operasjonelle ressurser som kan hjelpe oss å øke AutoStores overordnede vekststrategi, inkludert vår stadig økende geografiske rekkevidde, mener Lier.

Rekapitaliseringen vil sikre at AutoStore har de ressursene som trengs for å bygge videre på den ledende robotteknologien og programvareplattformen, øke innovasjon på nye produkter for kundene og utføre bredere på globale vekstmål, skriver Autostore i pressemeldingen.

- Vi er glade for muligheten til å samarbeide med AutoStore-teamet, sier Jim Carlisle, som er administrerende direktør hos THL.


- Gjennom den kubebaserte teknologien og programvareplattformen, har AutoStore etablert seg med et imponerende globalt distribusjonsnettverk og god produktkvalitet. Vi gleder oss over å investere i satsingen bak Karl Johan Lier og hans team, og ser fram til å støtte AutoStore sin raske vekst, slår han fast.

AutoStore som ble grunnlagt i 1996 og er lokalisert i Nedre Vats, designer og produserer patenterte høyhastighetsroboter, fleksible kubelagrinsnett og kontrollprogramvare som gjør at kundene kan oppnå nesten fire ganger lagerbeholdningen i forhold til manuelle alternativer, med forbedret lagerhastighet og nøyaktighet. 

Med over 11 000 roboter i operasjon på tvers av 28 land, er AutoStore den mest distribuerte leverandøren av kubelagringsnett og systemer med høy tetthet fra varer til person. Til nå har AutoStore levert over 300 anlegg og tar stadig større markedsandeler verden over. I dag er systemet tatt i bruk av store norske og internasjonale aktører som blant annet Lufthansa, Gucci, Puma, Bergans, Boozt og XXL.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips