Appex inn i nordisk IT-selskap

Appex Operations blir nå en del av den nordiske IT-leverandøren Nordlo. Appex-gründer og sandeidbu Tore Solberg blir daglig leder i Nordlo Haugesund. 

Image
Tore Solberg, som har ledet Appex Operations fra starten blir ny daglig leder i Nordlo Haugesund. Han holder frem med kontorplass hos Medvind24 i Sandeid, i tillegg til hovedkontoret på Raglamyr.


Nordlo er en nordisk IT leverandør med 665 ansatte og 38 avdelingskontor, bygget opp hovedsakelig i Sverige. Nå står Norge for tur og Appex Operations blir med i tidlig fase for å bidra til å bygge et kraftfullt nordisk IT-driftselskap til det beste for både kunder og ansatte, heter det i en pressemelding.

I tillegg til 12 ansatte blir partner Tore Solberg med over til Nordlo. Han har ledet Appex Operations helt siden starten og blir nå daglig leder i Nordlo Haugesund. Hovedkontoret blir som før på Raglamyr samt at Solberg også vil holde frem med kontorplass hos Medvind24 i Sandeid. 

 Bransje i endring

- Ved å være en del av Nordlo får vi også tilgang til bedre leverandøravtaler, en dypere og bredere kompetansebank og flere ressurser, sier han og legger vekt på at IT-kundene vil merke veldig lite til denne omleggingen. 

 - Dette handler om at vi styrker oss og bli en del av et større system, det er fremdeles viktig for oss å være tett på kundene. Det er også små - og mellomstore bedrifter som er vår spesialitet, de trenger ofte at vi er tett på som rådgiver, forteller Solberg og viser til at Appex Operations i dag leverer drift av IT-system, både hos kunden, fra lokale datasenter eller i sky.

Solberg mener IT-bransjen er i sterk endring, og at det vil fremover vil bli mer formelle krav til IT-leverandører, litt på samme måte som i regnskapsbransjen hvor en må godkjennes av Finanstilsynet. 

 - Dette er det viktig at vi følger med på, slik at kundene våre er trygge, slår han fast.

Blir deleiere 

Det er kun Appex sin avdeling for IT-drift som blir en del av Nordlo. Øvrig virksomhet innen kommunikasjon, web-og systemutvikling fortsetter i Appex som før. Selskapene Assist og Garp fortsetter også i Appex Gruppen som før. Bak Nordlo står nordmannen Frode Strand Nilsen gjennom investeringsselskapet FSN Capital. Tore Fremmersvik, Jone Tveit og Tore Solberg som i dag er eiere av Appex AS blir også deleiere i Nordlo. Appex Operations har vært en del av Appex siden starten i 2011, selskapet har i dag 13 ansatte og omsetter for 30 millioner kroner. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips