Samler engleinvestorer for nye selskaper 

Vil du investere i morgendagens innovasjonsbedrifter? Nå etableres et eget nettverk for investorer på Haugalandet. 

Åse Tveit Samdal (t.v) og Rikke Lønning i Valide Haugesundregionen inviterer til investornettverk og ønsker velkommen til informasjonsmøte 11. september: - Formålet er å skape en arena hvor aktive investorer kan bidra til innovasjon og oppnå avkastning gjennom investering i nyetablerte selskaper. Foto: Oddbjørn Austevik Foto


Etter modell fra Connect BAN Bergen og Stavanger etableres det nå eget investornettverk for Haugesundregionen: BAN Haugesund (Business Angel Network Haugesund) skal bli det ledende engleinvestornettverk i regionen. 

- Regionen har mange spennende, nyskapende bedrifter, og behovet for kapital til tidligfase-selskaper er stort. Erfaringsmessig har det vært interesse for lukkede investornettverk, der medlemmene kan bli presenterte for nye investeringsmuligheter, sier forretningsutvikler Rikke Lønning i Validè Haugesundregionen AS. 

Hva er en engleinvestor?

En person som bidrar med kapital til oppstarts- og tidligfase-selskaper. Er ofte svært engasjert i entreprenørskap, og kan bidra med verdifull forretnings- og yrkeserfaring gjennom et verv i selskapets styre. 

- Formålet er å skape en arena hvor aktive investorer kan bidra til innovasjon og oppnå avkastning gjennom investering i nyetablerte selskaper. BAN-nettverket skal også være en arena hvor investorer får mulighet til å utveksle erfaringer og øke kunnskapen om tidligfase-investering, sier Lønning. 

BAN Haugesund skal bestå av medlemmer med variert faglig kompetanse og erfaring. Medlemmene gjør ikke bare kapitalinvesteringer, men kan også gå inn i selskapsstyrene, hvor de kan bidra med sin kompetanse.

Bli med i investornettverket?

- Vi ønsker å bidra til at unge, lovende bedrifter får presentert og finansiert sine satsinger. Alle selskaper som investorene blir presenterte for gjennom BAN, har vært kvalitetssikret av oss eller andre næringsutviklingsmiljø, sier Lønning. 

Valide Haugesundregionen samarbeider med flere aktører på hele Vestlandet om satsingen, blant annet Medvind24 Næringshage. 

- Vi er veldig opptatt av at Haugesundregionen skal ha god grobunn for nye bedrifter, og jeg tror BAN kan være et viktig verktøy for at flere nye selskaper får se dagens lys. Vindafjord har mange ekspansive bedrifter som er kjent for å være innovative «pådrivere» for nye gründermiljø og bedriftssatsinger. Bedriftseierne her er også selv gründere og vet hva som kreves for å bygge sitt eget selskap. Jeg er overbevist om at det er mange potensielle bedriftseiere i Vindafjord som kan bli viktige støttespillere som investorer, sier daglig leder Merete Vårvik Matre i Medvind24 Næringshage. 

11. september inviterer Valide investorer i regionen til informasjonsmøte om BAN. 

- Dette er et møte for alle som er interesserte i å investere i oppstartsbedrifter. Gründer, investor, politiker, styreleder og medlem i Connect BAN Bergen, Dag Skansen, vil fortelle om sine erfaringer med å investere i tidligfase-selskaper og om mulighetene ved å være med i et engleinvestornettverk.  Samtidig vil vi også informere mer om hva BAN er, og hva vi kan bidra med overfor investorer, sier Lønning. 

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips