Konflikt på jobben…. Hva gjør du da? 

Hvordan skal man håndtere konflikter på arbeidsplassen? Og når er det på tide å ta den vanskelige samtalen? VAF inviterer til kurs i konflikthåndtering. 7. februar arrangerer VAF dagskurset «Konflikter, kollegaer og kunnskap».

Konflikter, kollegaer og kunnskap

- Vi har fått henvendelser fra flere som ønsker å lære mer om hvordan de skal håndtere konflikter på arbeidsplassen. Sammen med lokale aktører som kjenner godt til næringslivet og bedriftskulturen her, har vi derfor skreddersydd et dagskurs for alle som har et personalansvar som del av sin stilling. Det kan være både ledere, mellomledere eller verneombud, sier Merete Vårvik Matre i Vindafjord Arbeidsgiverforum (VAF). 

Kurset skal gi økt kompetanse og trygghet på konflikthåndtering i egen organisasjon. I noen tilfeller vil konflikten kunne løses ved avklaringer og god dialog, mens andre ganger er det nødvendig å avslutte ansettelsesforholdet. 

Dyktige fagfolk vil gi en innføring i begge alternativer. Kurset arrangeres i samarbeid med HR-leder Irene Buran Haraldseid i Tveit Regnskap, Geir Haraldseid i konsulentselskapet Human, og Advokat Kjersti Lunde i Haver AS. 

Program

09:00 – 09:15 Velkommen v/Irene, Tveit
09:15 – 10:00 Den vanskelige samtalen v/Geir Haraldseid, Human
 • Aktuelle temaer og bakgrunn for vanskelige samtaler?
 • Relasjoner/dilemmaer
 • Mulige negative utfall
 • Fallgruver
10:15 – 12:00 Den vanskelige samtalen fortsetter….
 • Verktøy og steg for gjennomføring
12:00 – 12:45 Lunsj
12:45 – 14:45 Arbeidsavtalen og styringsretten
 • Hvordan si opp ansatte som ikke presterer
 • Hva er terskelen for oppsigelse?
 • Siste rettspraksis
 • Saksbehandlingen
 • Betydningen av prøvetiden
 • Praktiske råd og huskelister
14:45 – 15:00 Oppsummering v/Irene, Tveit

Innledere og foredragsholdere

Irene Buran Haraldseid, HR Leder Tveit Regnskap 

Irene er utdannet sykepleier og har en tilleggsutdanning innen HR. En dame som har opparbeidet seg mye erfaring gjennom flere ulike leder- og HR roller. Irene mener menneskene er enhver organisasjons aller viktigste ressurs og brenner for sammenhengen mellom de menneskelige faktorene og bedriftens utvikling. 

Geir Haraldseid, Partner Human AS 

Geir er en av grunnleggerne bak konsulentselskapet Human som tilbyr HR-tjenester i et bredt spekter. Han har arbeidet med lederskap, utvikling og rekruttering av ledere i mer enn 18 år. 

Kjersti Lunde, Advokat/partner Haver AS 

Kjersti arbeider hovedsakelig med arbeidsrett, konkurs, dødsbo- og felleseieskifter. Hun bistår kommuner og virksomheter med rådgivning innen arbeidsrett. Innen konkurs, dødsbo og felleseieskifter blir hun jevnlig oppnevnt som bostyrer av distriktets domstoler. Kjersti Lunde har bred prosedyreerfaring


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips