Julegavedryss til gode formål 

Redningsselskapet, Sykehusklovnene og Kirkens Bymisjon er noen av organisasjonene som får julegaver fra bedrifter i Vindafjord dette året. 


Stadig flere bedrifter velger å gi julegavene til gode formål i stedet til sine ansatte. Og lokalt næringsliv er intet unntak. Autostore er blant dem. 

  

- Vi har gitt til forskjellige formål gjennom årene, og prøver å gi litt til organisasjoner gjennom hele året. Alt fra lokale idrettslag til Frelsesarmeen. Unicef har en ordning hvor man kjøper pakker med varme vinterklær som julegave til Syrias barn, noe vi er med på i år. I tillegg har vi også i desember valgt å støtte Ungdom mot Narkotika ved å kjøpe julekaker til inntekt for dem, sier Liv Johanne Salhus i Autostore. 

Spennet i mottakere er stort, og går til både internasjonale formål, så vel som norske organisasjoner med virksomhet i nærområdet; Westcon Yards og Westcon Power & Automation (WPA) velger å støtte redningsselskapet, gjennom kjøp av nautiske mil. Det koster ca 500 å drifte en skøyte i en nautisk mil, og ved kjøp av nautiske mil, er Westcon med på å støtte skøyter som jobber for å trygge den norske kysten. 

- Yards kjøper nautiske mil til støtte av RS Knut Hoem som går i Nordland (Helgeland/Nesna), og WPA støtter RS Sjømann som går i Rogaland. Gjennom denne gaven bidrar vi til å sikre drift, utrustning, base, kurs og opplæring for de som bemanner skøytene som går i områdene nær verftene våre her på Haugalandet og ved Helgeland. Westcon har støttet Redningsselskapet med julegaver siden 2015, sier Jorunn Matre Stople, markedskoordinator ved Westcon. 

Ølen Betong har for første gang valgt å gi julegave til organisasjon i stedet for de ansatte. 

- De ansatte gjør en kjempeinnsats året gjennom, og det har alltid vært kjekt å kunne gi en ekstra oppmerksomhet når julen nærmer seg. Likevel vet vi at det er mange av dem som ikke er like heldige som oss, og som kanskje ikke opplever å få noe ekstra rundt julehøytiden. Derfor ønsker vi at årets julegave heller skal gå til noen av dem som trenger det mer, sier HR-leder Turid Berge-Olsen.

- Det er mange organisasjoner og formål som fortjener å få en slik gave, og vi har jobbet litt med å finne ut hvem vi ønsker å gi gave til. Til slutt falt valget på Sykehusklovnene, en ideell organisasjon, som med sine 40 klovner er med på å lette sykehusopphold for barn, sier Berge-Olsen.

Arriva Shipping har valgt ulike formål å gi sin julestøtte til de siste årene. Dette året falt valget på Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo. 

- Vi valgte Kirkens Bymisjon som en annerkjennelse av det fantastiske arbeidet de gjør. Og ikke minst håper vi på at vårt bidrag kan være til glede for noen av de som gruet seg til jul, sier daglig leder, Sindre Matre. 

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips