Eit næringsliv i medvind

Det mangfoldige næringslivet i Etne og Vindafjord har gjennom 2019 bydd på historier om oppstart, utvikling, namnebyter og utvidingar. Her er eit knippe saker frå året som har gått! 


Januar

Treningssenter med fjordutsikt

Publisert 10. januar 2019

Med 60 medlemsavtaler på plass og stinn brakke allerede første fellestime, er søsknene Svein Ove Vestre og Amalie Nesheim Vestre mer enn fornøyde med starten på Trimeriet Skjold. Målet for det nyåpnede treningssenteret er 350 medlemmer.

Sammen med søsteren Amalie Nesheim Vestre har Svein Ove Vestre gitt liv til det gamle samvirkelaget i Skjold. Trimeriet Skjold åpnet dørene på mandag. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/treningssenter-med-fjordutsikt

WPA utvikler pioner-ferje med Norled

Publisert 17. januar 2019

Sammen med Norled skal Westcon Power & Automation utvikle verdens første hydrogen-elektriske ferje. Med bruk av både batteri og hydrogen utvikler de sammen et konsept hvor målet er nullutslippsferjer.

Denne ferjen blir den første av sitt slag i verden, og skal settes i drift på sambandet Hjelmeland – Skipavik – Nesvik våren 2021. Illustrasjonsbilde: Norled. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/malet-er-nullutslippsferjer

Blåser innover Etne

Publisert 25. januar 2019

Medvind Næringshage i Vindafjord ser frem til å få enda flere bedrifter fra nabokommunen inn i nettverket. Nå er Medvind24 på plass med avdeling i Etne. 

Medvind er på plass i Etne, og vil til å begynne med være å finne i øverste etasje hos Etne Sparebank sammen med Fikse Næringsforening. Fra venstre: forretningsutvikler Morten Helland, daglig leder Merete Vårvik Matre og daglig leder i Fikse Næringsforening, Asbjørn Moe. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/blaser-innover-etne

Klar for byggestart i Gartnerhagen

Publisert 31. januar 2019

Til tross for et rolig boligmarked har salget av leiligheter i Gartnerhagen gått unna. Nå er Anders Molland i Nordbohus Haugaland klar for å ta første spadetak for totalt 20 nye leiligheter i Ølen sentrum.

Om et års tid vil de første leilighetene være innflytningsklare i Gartnerhagen. Fem leiligheter er allerede solgt. - Det er tydelig at dette boligprosjektet møtte et behov hos flere målgrupper, sier Anders Molland i Nordbohus. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/byggestart-gartnerhagen


Februar

Satser på proffmarkedet

Publisert 1. februar 2019

Norsk Maskinformidling girer opp med ny mann på laget. Nå styrker selskapet satsingen på salgsmegling for proffkunder innen anlegg og transport med Kjetil Stople i bresjen.

NMF-gründere Aleksander Stople (f.v) og Kristoffer Bjelland satser på proffmarkedet med Kjetil Stople på laget. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/satser-pa-proffmarkedet

Knallstart før toppsesongen

Publisert 8. februar 2019

De første månedene har gått over all forventing hos Vikedal Kro & Motell, og til sommeren utvider vertskapet tilbudet med både uterestaurant og gatekjøkken.

- Vi var veldig spente på hvordan responsen skulle bli, og det har gått over all forventning, sier Marit Slettemå (t.v) og Irene Tendal. 

Les meir: https://medvind24.no/turisme-og-handel/vikedal-kro-og-motell

Neste stopp: NASA

Publisert 13. februar 2019 

Han har alltid hatt bokstavelig talt skyhøye ambisjoner, og nå har han nådd sitt høyeste mål så langt i livet. Om to uker setter Alexander Hatteland fra Ølen kursen mot California, ny jobb i NASA og et steg nærmere astronautdrømmen.

Etter tre år i Manchester og studier innen Areospace Engineering, gikk turen videre til mastergradsstudier i Zurich. Nå pauser Alexander Hatteland studiene for et internship hos NASA i California. Foto: Jon Syvert Hjemdal. 

Les meir: https://medvind24.no/it-og-media/neste-stopp-nasa

WPA nominert til Årets Bedrift

Publisert 15. februar 2019

Westcon Power & Automation kan stikke av med prisen under Haugalandskonferansen 15. mars.

WPA berømmes for grønn teknologiomstilling, og dette er noen av dem som har bidratt til WPAs suksess: Ragnar Langåker, Tor Magne Johannesen, Otto Koch, Gunvald Mortvedt, Jens Magnar Tveit og Torgeir Rasmussen. Foto: Meister Fotografi. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/wpa-nominert-til-arets-bedrift

Pop-up med hus og hytter

Publisert 19. februar 2019

Lokale eiendomsutviklere samler seg i et og samme salgskontor; Nå er det åpnet pop-up-butikk for hus og hytter på Ølen senter.

Hver dag den neste måneden mellom kl. 11.00 og 13.00 kan du møte en av disse på pop-up'en på Ølen Senter. Fra venstre: Morten Helland i Roa Tomteselskap, Nils Skålnes i Berge Sag, Jan Erik Østbø i Eiendomsmegler 1 og Anders Mæland i Brødrene Mæland. Anders Molland i Nordbohus Haugaland er også en av dem som vil være på plass de neste ukene. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/pop-up-bygg

Bli med inn i fremtidens fiskefartøy

Publisert 28. februar 2019

«Taits» er en av verdens mest moderne trålere. Lørdag 2. mars kan du få oppleve det toppmoderne fiskefartøyet fra innsiden, når Westcon inviterer til skipsdåp og åpen båt.

Dette er en av verdens mest avanserte fiskebåter ute på prøvetur. På lørdag åpnes "Taits" for publikum før båten skal overleveres til skotske eiere. Foto: Westcon. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/bli-med-inn-i-fremtidens-fiskefartoy


Mars

God start for Ølen Betong i 2019

Publisert 5. mars 2019

I løpet av årets første måneder har Ølen Betong sikret seg kontrakter verdt mer enn 200 millioner kroner på samferdsels- og byggeprosjekter over hele Sør-Norge. 

- Vi var forberedt på et mellomår, men dette er et godt tegn på at det er bevegelse i markedet og mye aktivitet, sier daglig leder Lars norekvål. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/god-start-for-olen-betong-i-2019

Vel gjennomført Open Dag i Sandeid

Publisert 7. mars 2019

Medvind24 Næringshage og Sandeid Eiendom inviterte Vindafjordingar og lokale bedrifter til open dag i Medvind avd. Sandeid fredag 8. mars.

Det var mange som tok turen innom Sandeid på open dag. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/open-dag-i-sandeid

Med robotar og 3D på timeplanen

Publisert 11. mars 2019

Til hausten skal robotproduksjon, design, produktutvikling, og 3d-modellering stå på timeplanen ved Ølen VGS. Med det nye faget ToF skal elevane bli endå betre rusta til ei framtid innan teknologi og forsking.

Aslaug Nordtveit, Lene Mathilde Vårvik Staknes og Aleksander Vae Haaland har fått testa litt av det realfagselevane får på timeplanen til neste år, deriblant robotproduksjon. 

Les meir: https://medvind24.no/ung/med-robotar-og-3d-pa-timeplanen

A1 Grafisk Idè skiftar namn og går inn i eit av Noregs største trykkeri

Publisert 14. mars 2019

Nils Sund Trykkeri og A1 Grafisk Ide, blir del av Stavanger-baserte Kai Hansen Trykkeri AS, og skal dekka trykkeriet sine tjenester på Haugalandet.

Sveinung Bjelland ved kontoret på Medvind-bygget i Ølensvåg. 

Les meir: https://medvind24.no/it-og-media/a1-blir-kai-hansen

- 2019 ligger an til å bli et rekordår

Publisert 18. mars 2019

Irritasjon over x antall innlogginger i ulike systemer, tungvint kontrollarbeid og uendelige timers punching i Excel, resulterte i en kjempesuksess. Det digitale styringsverktøyet AdmMit har passert 6000 brukere landet over, uten å ha brukt en krone på hverken salg eller markedsføring.

Systemkonsulent Frode Sandvik Nilsen (t.v) og AdmMit-gründer Rune Furseth har all grunn til å være stolte av vekskurvene siden lanseringen av produktet i 2014. - Veksten har vært vansvittig, og likevel ligger dette året an til å slå alle rekorder, sier Furseth. 

Les meir: https://medvind24.no/it-og-media/admmit

Heidra for mangesysleriet

Publisert 21. mars 2019

Etter at Anita Øvregård og mannen tok over garden i Imsland, har dei utnytta småbruket til fulle. Alt frå mjølke- og flatbrødproduksjon til aktivitetstilbod finnest på eitt og same tun. Det har resultert i Landbrukets heiderspris.

"Larsastova" er eit aldri så lite hjarte på garden; dette er basen for dei fleste besøka på tunet, i tillegg til å vera produksjonsstad for dei heimelaga flatbrøda. Om ikkje lenge skal "stova" byggjast om, og mellom anna få kafè på loftet. 

Les meir: https://medvind24.no/mat-og-landbruk/ovregard

Stort nybygg på vei til Arriva-flåten

Publisert 28. mars 2019 

For første gang i løpet av sine 47 år, investerer Arriva Shipping i flunkende nytt skip; Det nye tørrlastskipet blir det største i Arriva-flåten og skal ha sin første tur i 2020.

Den nye skipet blir det største i Arriva-flåten og skal leveres i siste halvdel av 2020. Foto: Arriva Shipping 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/arriva-shipping-bygger-nytt


April

Nå blir det foto på fulltid

Publisert 2. april 2019

Etter meir enn ti år med fotografering som bijobb, har Svein Egil Økland tatt steget: 1. april hadde han sin første arbeidsdag som eigen sjef i nye Økland Foto.

- Det var nå eller aldri, så eg sa opp jobben min for å gi meg sjølv eit spark bak, fortel Svein Egil Økland, som nå satsar alt på eiga fotobedrift. 

Les meir: https://medvind24.no/it-og-media/okland-foto

Rekrutterer teknologitalenter gjennom Sildikon Valley

Publisert 9. april 2019

Mer enn 40 kunnskapstørste teknologistudenter skal denne sommeren få prøve seg på utfordringer litt utenom den vanlige på Haugalandet. Omega og Hatteland er to av bedriftene som har sikret seg unge talenter gjennom Sildikon Valley.

Hatteland er en av to Vindafjord-bedrifter som har rekruttert sommerstudenter gjennom Sildikon Valley. - Gjennom dette prosjektet fikk vi lyst ut stillinger som er langt mer populære for dyktige og sultne studenter, sier Tonje Lindkjend i Hatteland. 

Les meir: https://medvind24.no/ung/sikret-teknologitalenter-gjennom-sildikon-valley

Liaheia Næringspark veks - snart flyttar to nye bedrifter inn

Publisert 26. april 2019 

Målet for initiativtakarane var å etablera eit aktivt næringslivsmiljø på eitt og same område i Skjold. Nå er fire lokale verksemder med meir enn 30 tilsette samla i Liaheia Næringspark. I løpet av hausten vil også to nye Haugalandsbedrifter vera på plass i same bedriftsklynga.

Dei siste fire åra er det blitt eit aktivt bedriftsmiljø på Liaheia. Det er i dag fire bedrifter i næringsparken, til hausten får denne gjengen også eit rekneskapsbyrå med på laget. Frå venstre; Bjørn Frode Hustoft og Sigmund Langeland i Kalstveit & Vik, Olav Veggeberg i Aase Landbruk, Kristian Voll i Voll Motor, Jonny Einem i Vindafjord Trafikkopplæring og Alf Inge Dagsland i Øvregard Maskin. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/liaheia-naringspark

Opnar for stupbratte adrenalin-kick i Åkrafjorden

Publisert 26. april 2019 

Ei 900 meter lang løype til toppen av Kyrkjeveggen på Fjæra er blitt ein av dei lengste Via Ferrata-løypene i Nord-Europa. Snart opnar den nye adrenalin-opplevinga i Åkrafjorden.

Endeleg er det blitt realitet: - Nå kan alle få oppleva den enorme utsikten frå Kyrkjeveggen, seier initiativtakar Robert Melkeraaen. Foto: Via Ferrata Åkrafjorden. caption...

Les meir: https://medvind24.no/turisme-og-handel/opnar-for-stupbratte-adrenalin-kick-i-akrafjorden


Mai

Sikra økonomisk pusterom for ASVO

Publisert 2. mai 2019

Øyane ASVO har i fleire år streva med ein fastrenteavtale som har kravd store summar i eit allereie utfordrande budsjett. Ein nyinngått refinansieringsavtale med Sparebanken Vest har letta det økonomiske presset for ASVO, som nå kan sjå fram til meir spelerom for framtidige investeringar.

- Den nye avtalen gir oss moglegheit til å planleggja for framtida, seier dagleg leiar Paul Fuglestein (f.v), tillitsvald Kåre Sørheim og styreleiar Leif Grindheim 

Les meir: https://medvind24.no/folk/pusterom-asvo

- og der var Odda Betong i gang!

Publisert 13. mai 2019

2. mai ble startskuddet for nye Odda Betong markert. Mange prosjekter er på trappene i området, og nå er det nye selskapet på jakt etter flere ansatte for å øke leveransene.

- Det er mange spennende prosjekter på gang i området vårt, og vi ser frem til å øke leveransene, sier daglig leder i Odda Betong Ola Espeland (t.v.). Her sammen med divisjonsleder for ferdigbetong i Ølen Betong Stian Berge 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/odda-betong-er-i-gang

HMSREG til København kommune

Publisert 15. mai 2019

København kommune trapper opp kampen mot sosial dumping, og tar i bruk Omega-systemet HMSREG i arbeidet.

København kommune tar i bruk informasjonssystemet HMSREG for å sikre oversikt over prosjekter og leverandørkjeder, og motvirke sosial dumping. Fra venstre: Prosjektleder HMSREG Thomas Skjelde Økland, Løsningsansvarlig HMSREG Arne Jon Myskja, og konsulent for CSR-avdelingen i København kommune, Christian Traberg Bennetzen. Foto: Omega

Les meir: https://medvind24.no/it-og-media/hmsreg-til-kobenhavn-kommune

Inviterer til Nerheim-selskap

Publisert 16. mai 2019 

Vindafjord kommune ønskjer privat næringsliv med seg i utbygginga av det nye næringsområdet i Ølen. Alle som ønskjer ny bedriftsadresse på Nerheim er med dette inviterte til å bli med i det nye utbyggingsselskapet.

Anne Sofie Sandvik i Vindafjord kommune og Morten Helland i Medvind Næringshage vil ha med private aktørar på laget når næringsområdet på Nerheim skal utviklast. - Me trur ei samarbeidsløysing mellom kommune og privat næringsliv kan vera den beste måten å sikra ei god framdrift. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/inviterer-til-nerheim-selskap

Omega er Årets bedrift!

Publisert 23. mai 2019

Omega fekk NæringsGIV sin pris for vellukka snuoperasjon, og stor suksess dei siste åra.

Avdelingsleiar Johannes Eide tok i mot prisen. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/arets-bedrift-er-omega

Gründerprisen 2019 til Vest Stål og Fasade

Publisert 23. mai 2019

Sandeid-selskapet sin satsing fikk heder og ære på NæringsGIV.

Bjørn Steinar Helgevold og faren Thor Olav har gjort stor suksess med Vest Stål og Fasade dei siste åra. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/gr-nderpris-til-vest-stal-og-fasade


Juni

Berge Sag Gruppen satser i Grenland

Publisert 7. juni 2019

Med kjøpet av XL-BYGG Gisholt & Finne AS blir Berge Sag den største egeneide aktøren i XL-BYGG-kjeden.

Daglig leder i Berge Sag Handel AS, Jan Berge (t.v) og daglig leder i XL-BYGG Gisholt og Finne AS, Eivind Gisholt. Foto: Berge Sag 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/berge-sag-gruppen-satser-i-grenland

Blei æresmedlem etter 50 år med rekneskap

Publisert 13. juni 2019

Rekneskapsgründer Jarle Tveit blei æresmedlem i Regnskap Norge for aktivt medlemskap og stor innsats i bransjen.

Jarle Tveit fekk utdelt prisen under festmiddagen på Regnskap Norge sitt årsmøte. Foto: Regnskap Norge 

Les meir: https://medvind24.no/folk/jarle-tveit-aresmedlemsskap

Autostore solgt for 16 milliarder

Publisert 19. juni 2019
Pengene er ni-doblet på under tre år når oppkjøpsfondet EQT selger Autostore i Rogaland, skriver Dagens Næringsliv. 

Autostore og det robotstyrte lagersystemet vart selt for 16 milliarder

Les meir: https://medvind24.no/it-og-media/autostore-solgt

Fusjonerer for å skape arbeidsplassar

Publisert 24. juni 2019
Suldal Transport AS og Miniekspress-selskapa dannar no det nye morselskapet Nor-Log Gruppen AS. Målet med fusjonen er å skape fleire arbeidsplassar i norsk transportbransje.

Eigar av Suldal Transport Rune Furseth ser fram til å gi eit sterkare og breiare kundetilbod i marknaden etter fusjonen mellom Suldal Transport AS og Miniekspress-selskapa. 


Juli

Nytt testlaboratorium på Husøy

Publisert 2. juli 2019 

Westcon Power & Automation bygger nytt hydrogenlaboratorium ved avdelingen på Husøy. Laboratoriet vil spille en viktig rolle i byggingen av verdens første hydrogenferje.

Daglig leder Willie Wågen i Sustainable Energy, daglig leder Gunvald Mortvedt og prosjektleder Pål G. Eide i Westcon Power & Automation. Foto: Sustainable Energy. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/nytt-testlaboratorium-husoy

Energikomfort fusjoneres med Helgevold Elektro

Publisert 11. juli 2019

Skåneviksbaserte Energikomfort AS fusjonerer med Helgevold Elektro AS, og blir dermed en del av Helgevold Gruppen.

Fra venstre: Johannes Helgevold, Frode Molnes, Arve Vågen, Torleiv Sydnes og Anne Marit Helgevold Heggebø. Foto: Helgevold Gruppen. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/energikomfort-fusjon-helgevold

Kontraktar for 25 millionar på ei veke

Publisert 12. juli 2019 

Vest Stål & Fasade går ei travel tid i møte då dei nyleg sikra seg avtalar til to store prosjekt på Haugalandet.

Bjørn Steinar Helgevold (til venstre) og formann Tore André Helgevold i Vest Stål & Fasade. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/kontraktar-for-25-millionar-pa-ei-veke


August

Kjøper opp hagesenter på Voss

Publisert 14. august 2019

Ebnes Hagesenter Ølen har kjøpt opp Hageland Voss.

Dagleg leiar ved Ebnes Hagesenter Ølen, Bent Ove Ebne, meinar oppkjøpet på Voss blir ein styrke for dei. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/kjoper-hagesenter-pa-voss

Hatteland kjøper Inosa

Publisert 25. august 2019

Hatteland-konsernet har kjøpt opp gründerselskapet Inosa.

Daglig leder i Inosa, Bente Baugstø. Foto: Hatteland. 

Les meir: https://medvind24.no/it-og-media/hatteland-kjoper-inosa

Reviderer underleverandørar

Publisert 26. august 2019

- For mange bedrifter er det viktig å kunne kontrollere at underleverandørane også held seg til gjeldande krav og standardar, meiner Øyvind Oland i Oland AS. I sommar var han revisjonsleiar for ein delegasjon som besøkte Vest Stål og Fasade sin leverandør i Romania.

Oland AS på oppdrag som revisjonsleiar hjå ein underleverandør i Romania. Foto: Oland AS. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/reviderer-underleverandorar

Styrker tjenestetilbudet

Publisert 27. august 2019

Siden de startet opp, har Haugaland Bygg & Betong opplevd en jevn vekst og etterspørsel etter tjenestene de leverer. Nå styrker de byggetjenestene med ny avdelingsleder og nytt tjenestetilbud.

Fra venstre: daglig leder i HBB Rasmus Tore Stople, påtroppende avdelingsleder Thomas Helgeland, og kontorleder Camilla Børve. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/styrker-tjenestetilbudet


September

Starta produksjon av takstolar

Publisert 3. september 2019

XL Bygg Berge Sag går hausten i møte med nytt tenestetilbod. Frå produksjonshallen på Nerheim leverer dei nå ferdige takstolar i tillegg til byggesett for hus.

Produksjonsmedarbeider Endre Frafjord gjer klar ein takstolleveranse ved produksjonslokala på Nerheim. Foto: Maria Djuve Vågen/Medvind24.no. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/starta-produksjon-takstolar

Stor pågang på yrkesfag

Publisert 9. seprember 2019

I år var det 800 fleire søkarar til yrkesfaglege utdanningar enn studieførebuande utdanningsprogram på landsbasis, og hjå Ølen videregåande ser dei same trenden. Der er det særleg teknisk-og industriell produksjon (TIP) si pil som held stødig kurs oppover.

Mads Gunnar Nordheim Knutson (til venstre) og Eivind Grimås tek nøye mål før boreoppgåva. Foto: Elin Sørheim/Medvind24.no.. 

Les meir: https://medvind24.no/ung/olen-vgs-tip

«Møllo» feirer 100 år

Publisert 14. september 2019

Samvirkelaget Etne Bygdemølle blei stifta i Etne for hundre år sidan og det vil dei markera med open dag onsdag 18. september.

I år er det 100 år sidan stiftinga av Etne Bygdemølle

Les meir: https://medvind24.no/mat-og-landbruk/mollo-i-etne-100-ar


Oktober

Dommersnes og Larsen feirer 25 år 

Publisert 7. oktober 2019

I 1994 starta Ståle Dommersnes og Martin Larsen opp byggefirmaet Dommersnes og Larsen. Utgangspunktet deira var å halde seg i det små, men det gjekk fort frå smått til stort.

Daglig leiar og gründer, Martin Larsen. Foto: Kristian Risanger 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/fyller-25-ar

Snudde fra minus til pluss med grønn vekst

Publisert 9. oktober 2019 

Westcon Power & Automation har stor og lønnsom vekst innenfor fornybare segmenter. Målet for 2019 er å passere en halv milliard i omsetning og 200 medarbeidere.

Westcon Power & Automation har snudd seg fra olje og offshore til den grønne omstillingen innen maritim sektor. Fra venstre: daglig leder Gunnvald A. Mortvedt og Rune Heddeland i Westcon Power & Automation. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/snudde-fra-til-pluss-med-gronn-vekst

Aase Landbruk satsar i Skjold

Publisert 11. oktober 2019

25. oktober flyttar Aase Landbruk inn i sine nye lokalar på Liaheia Næringspark. Dei tek over det tidlegare Kabas-bygget.

Avdelingsleiar i Aase Landbruk, Olav Veggeberg, ser fram til å flytte inn i den gamle kabas-bygningen. Foto: Kristian Risanger 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/aase-landbruk-satsar-i-skjold


November

Tarmar, blod og kuskit kan bli drivstoff

Publisert 1. november 2019

Gjennom selskapet Biovind kan slakteriavfall og husdyrgjødsel i Vindafjord bli omgjort til biogass og drivstoff.

- Me brukar metan som elles hadde gått rett ut i lufta, slik får me redusert ein del av landbruket sitt utslepp, seier Rune Furseth. 

Les meir: https://medvind24.no/mat-og-landbruk/tarmar-blod-kuskit-kan-bli-drivstoff

- Ein sprek 50-åring

Publisert 8. november 2019

I 1969 starta Jarle og Marit Tveit opp Tveit Regnskap heime i stova i Skjold. 50 år seinare har Tveit Regnskap 215 tilsette fordelt på 19 avdelingskontor.

Feiring av ein sprek 50-åring ved hovudkontoret i Skjold. Foto: Kristian Risanger. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/ein-sprek-50-aring

God medvind i Sandeid

Publisert 12. november 2019

Det er stadig fleire som flyttar inn på næringshagen i Sandeid, nå er bygget snart totalrenovert.

F. v. Stian Furseth, Arild Hårde, Tore Solberg og Rune Furseth driv Sandeid Eiendom saman med Jan Åge Finnvik (ikkje tilstades). Foto: Elin Sørheim. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/medvind-sandeid

Gnistrande julestemning

Publisert 14. november 2019

På fredag inviterer Gnisten til open dag med sang, kafé og sal av handlaga produkt. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/gnisten

Opplever stor auke

Publisert 15. november 2019 

Etter at MCE i Etne begynte med påbyggarbeid har dei opplevd ei markant auke det siste året. I fjor leverte dei om lag 20 påbygg, og i år kjem dei tett på 30 påbygg innan året er omme.

Påbyggjengen, bak f.v. Jan Ove Kringlebotten, Rikard Særsten, Åsmund Holten, Torjus Imsland, Even Fosen Verthus, Piotr Cieslar, og Waldemar Michalski og Krzysztof Zablotowicz. Foran f.v. Toralf Klungland, Ståle Sørheim og Daniel Holten, Foto: Kristian Risanger 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/opplever-stor-auke

Suldal Transport 100 år

Publisert 17. november 2019 

Det var for nøyaktig hundre år sidan at ein framsynt kommunestyrerepresentant i Suldal kom med forslaget om å motorisera frakttransporten mellom Suldalsosen og Sand. Det vart starten på det som i dag er ein av Noregs største private transportørar.

Den fyrste bilen til Suldal Transport som vart tatt i bruk for 100 år sidan. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/suldal-transport

Gunnar Langva er overlevert

Publisert 20. november 2019

Westcon Yards sitt nybygg, fiskebåten «Gunnar Langva», er overlevert til Ålesunds-rederiet Gunnar Langva AS og med det kunne verftet markere sitt 35. fullførte nybygg.


Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/gunnar-langva-overlevert


Desember

Velde Maskin satser videre med ny lokasjon

Publisert 2. desember 2019

1. januar flytter Velde Maskin inn i nye lokaler på Knapphus.

Flytter inn i ny lokasjon. F.v. Harald og Asbjørn Velde. 

Les meir: https://medvind24.no/bygg-og-industri/velde-maskin-satsar-videre-med-ny-lokasjon

AutoStore er årets bedrift i Europa

Publisert 6. desember 2019

Det Vats-baserte selskapet AutoStore er kåret til Business of the Year i kategorien virksomheter med en omsetning på 150 millioner euro eller høyere i 2019/20.

Lars Sæbø og Magne Hatteland fra AutoStore var i Warszawa onsdag og tok imot den gjeve prisen. Dette skal behørig feires med de ansatte i januar, lover Hatteland. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/autostore-er-arets-bedrift-i-europa

Elleve lokale Gaseller i 2019

Publisert 11. desember 2019 

- Det er veldig bra at me har såpass mange Gaselle-bedrifter i Vindafjord og Etne og me er avhengige av desse vekstbedriftene, meiner dagleg leiar i Fikse Næringsforening, Asbjørn Moe.

Utbjoa Armering og Sveis blir Gaselle-bedrift for den tredje gongen. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/11-lokale-gaseller-i-2019

Lundeneset i toppen

Publisert 13. desember 2019

Ferske tal frå Utdanningsdirektoratet visar at Lundeneset VGS er blant dei beste skulane i Rogaland til å løfte elevane sine. Det kjem fram av undersøkinga at skulen i Ølensvåg ligg 5.8 prosentpoeng over landssnittet.

Rektor ved Lundeneset VGS, Gustav Løge Fosse. 

Les meir: https://medvind24.no/ung/lundeneset-pa-topp

Litt betre enn i fjor

17. desember 2019 

Om å få tala til å møtast, utvikling, satsingar og kalde føter. Frå det heile starta ved Bergselva med ei vassdriven mølle til det moderne byggekonsernet dei er i dag, Per og Martin Berge fortel litt frå Berge Sag si 131 år lange historie.


Les meir: https://medvind24.no/folk/vindkast-litt-bedre-enn-i-fjor

Julegåver med meining

Publisert 20. desember 2019

Rause Vindafjord-bedrifter har i år som tidligare vald å gi julegåve til eit godt føremål. Medisinsk hjelp i kriseramma område, forsking på akuttmedisinsk hjelp og alvorlege sjukdommar er noko av det bedriftene gir til.

Westcon gir i år ei gåve til Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Foto: Stiftelsen Norsk Luftambulanse. 

Les meir: https://medvind24.no/folk/julegaver-med-meining

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips