Adil Khan kommer på frokost 

25. september kan du få en bedre start på dagen enn vanlig: Raushet, tilhørighet og sårbarhet står på menyen når det inviteres til frokost med multikunstner Adil Khan. 

Danser, musiker og foredragsholder Adil Khan markerer Verdensdagen for psykisk helse med frokost på Ølen Kulturhus, 25. september. 

Allerede har mer enn 100 personer meldt seg på til frokostseminaret, og det er fremdeles plass til flere når Verdensdagen for psykisk helse markeres i Ølen 25. september. Vertskap for dagen er Vindafjord Arbeidsgiverforum, Mental Helse Etne og Vindafjord, Helsesøstertjenesten i Vindafjord, Psykisk helse- og rustjenester i Vindafjord. 

Adil Khan slo for alvor gjennom i «Dansefeber» i 2006, og har de siste årene gjort seg bemerket som både danser og skuespiller på den norske kulturscenen. Likevel har han selv kjent på kroppen betydningen av å bli sett, føle seg inkludert og høre til. Han har med andre ord mye erfaring rundt det som er tema for Verdensdagen for psykisk helse i år: Raushet, tilhørighet og sårbarhet. 

Han har også de siste årene blitt en anerkjent foredragsholder, hvor han drar veksler på egne opplevelser som norskpakistansk gutt, oppvokst «på feil side av byen». 

- Khan har selv vært en av dem som ikke følte at han passet inn, men som i møte med dansemiljøet ble inkludert, og fikk kjenne på en lenge savnet tilhørighet. Jeg tror svært mange kjenner seg igjen i hvor viktig det er å bli inkludert og hvor sårbar man er om man faller utenfor. Med sin livshistorie er Khan derfor en god rollemodell for både unge og voksne, uavhengig av alder eller kulturell bakgrunn, sier Sølvi Eide Lunde, leder i Mental Helse Etne og Vindafjord. 

Med næringslivet på lag 

Frokostseminar med Adil Khan

 • Verdensdagen for Psykisk Helse markeres lokalt med frokostseminar 25. september
 • På Ølen Kulturhus, kl. 08.30 - 10.30
 • Arrangører er
  • Vindafjord Arbeidsgiverforum
  • Mental Helse Etne og Vindafjord
  • Helsesøstertjenesten i Vindafjord
  • Psykisk helse og rustjenester i Vindafjord

Dette er fjerde året Vindafjord Arbeidsgiverforum og Etne og Vindafjord Mental Helse sammen arrangerer Verdensdagen for psykisk helse i Ølen. 

Den årlige markeringen er et viktig arrangement for næringslivet å være del av, mener daglig leder i Vindafjord Arbeidsgiverforum, Merete Vårvik Matre. 

- Alle har en psykisk helse og det er ikke noe man legger igjen hjemme før man går på jobb. Vi vil alle på et eller annet tidspunkt oppleve en knekk, i større eller mindre grad, enten det gjelder oss selv eller noen som står oss nær. Derfor er det også viktig for oss som representerer bedrifter og arbeidsgivere å bidra til å sette fokus på dette, sier Matre. 

Verdensdagen har etablert seg som et viktig og populært arrangement her lokalt, mye takket være samarbeidet med næringslivet, sier Lunde. 

- Publikummet på foredragene har økt hvert eneste år, og verdensdagen har utviklet seg til å bli et forholdsvis stort arrangement her lokalt. Det har hatt veldig mye å si at VAF har vært med å dra lasset. Ikke minst betyr det mye at næringslivet ønsker å være med på å sette fokus på psykisk helse, som fremdeles er et tabu-område for veldig mange, sier Lunde. 

Folk i vinden

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips