WPA nominert til grønn pris

Westcon Power & Automation er nominert til årets Siva-pris for sine innovative, grønne bransjeløsninger. Nå kan du stemme de fram til seier. 

Image
Westcon Power & Automation har snudd seg fra olje og offshore til den grønne omstillingen innen maritim sektor. Fra venstre: daglig leder Gunvald A. Mortvedt og Rune Heddeland i Westcon Power & Automation. 


Bli med å stem!

- Dette var veldig kjekt, og det viser at vi er i rett nisjemarked til rett tid og at arbeidet vi gjør blir lagt merke til, sier daglig leder i Westcon Power & Automation (WPA), Gunvald Mortvedt. Det er andre gang selskapet er nominert til Siva-prisen for arbeidet innen miljøriktige løsninger.


Formålet for årets Siva-pris er å fremheve en virksomhet som har skapt vekst gjennom grønn omstilling og kriteriene som ligger til grunn er at selskapet utvikler innovative produksjonsmetoder, prosesser og løsninger som bidrar til grønn omstilling og vekst, har bygd en kultur for samhandling og kunnskapsdeling mellom bransjer, geografi og tankesett, og bidratt til fremvekst av fremtidsrettede næringer. Vinneren får tildelt 250 000 kroner. 

- De siste årene har bedriften hatt en betydelig vekst både nasjonalt og internasjonalt gjennom grønn omstilling. Bedriften har gått fra olje- og offshoreindustri og over til alt det som driver den grønne omstillingen i maritim sektor. Hele 70 prosent av omsetningen er nå innenfor det fornybare, og det er der veksten og lønnsomheten har kommet, heter det i grunngivningen på Siva sine nettsider. 

Prestisjeprosjekter 

WPA kan skilte med prestisjeprosjekter som blant annet verdens første hydrogenferje som er under bygging, Future of the Fjords som er verdens første elektriske hurtigbåt, og hybridløsninger for bulkskip. I tillegg er de godt posisjonert i ombyggingen til hybridløsninger innen ferjesambandene. 

- Ferjemarkedet er det som i det maritime segmentet har kommet lengst innenfor omleggingen til lavutslipp, og vi er glade for at vi er godt posisjonerte her, legger Mortvedt til. 

Siva er et offentlig selskap som jobber for industrivekst. De utvikler, eier og finansierer blant annet næringshager, katapult-sentre, og innovasjonsselskaper. Andre selskap som er nominert til prisen er Arctic Nutrition AS, Arena Torsk, Beyonder, Foamrox, Industrial Green Tech, og L Røde og Sønner.Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips