WPA nominert til Årets Bedrift

Westcon Power & Automation kan stikke av med prisen under Haugalandskonferansen 15. mars.

WPA berømmes for grønn teknologiomstilling, og dette er noen av dem som har bidratt til WPAs suksess: Ragnar Langåker, Tor Magne Johannesen, Otto Koch, Gunvald Mortvedt, Jens Magnar Tveit og Torgeir Rasmussen. Foto: Meister Fotografi. 

Westcon Power & Automation (WPA) er en av fire Haugalandsbedrifter som vant fram blant flere titalls kandidater, skriver juryen i en pressemelding

- Westcon Power & Automation (WPA) har vært gjennom en vellykket snuoperasjon etter oljetrøkken i 2016. Selskapet snudde om på alt året etterpå og har brukt 2018 til å posisjonere seg som en grønn teknologileverandør innen alle forretningsområdene; olje og gass, marine og industri og akvakultur. Selskapet har i dag 170 ansatte, hovedsakelig på Husøy og Ølensvåg, og omsetter for 320 millioner kroner, heter det i juryens begrunnelse. 

Juryen har videre vektlagt økonomisk utvikling, nyskapning, nettverksbygging og omdømme i vurderingen av kandidatene til prisen. I tillegg er «handlekraft» tillagt ekstra vekt, siden det er temaet for Haugalandskonferansen i år.   

- Ordrereserven er på 600 millioner kroner, og staben øker stadig. WPA leverer komplette elektriske installasjoner for nybygg, ombygging og klassing, samt et bredt spekter av produkter og tjenester. Selskapet «slåss» mot store internasjonale selskaper, men har det siste året sikret seg en sterk posisjon som leverandør av «grønne» løsninger til ferjer og offshoreskip. Over 25 prosjekter er i gang innen ladeanlegg, landstrøm og batteridrift.  Bedriften klarer i imponerende gard å tiltrekke seg kvalifiserte arbeidskraft, og over 10 prosent av arbeidsstokken er lærlinger, kriver juryen. 

De tre andre nominerte er RG Hagland, Scandic Maritim og Geminor. 

Juryen består av Brit-Lise Steinkjellå (SR-Bank), Anne Kristin Helgeland (Næringshagene), Øyvind Steira Mikalsen (Informasjonskontroll) og NH-direktør Egil Severeide.


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips