Westcon vedlikeholder Kystvakten

Westcon Yards har inngått ny avtale med Forsvaret angående vedlikehold av Kystvaktbåtene.

Image
KV Bison er et av de syv fartøyene fra ytre Kystvakt som skal til vedlikehold ved Westcon Yards. Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret.  Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret. 


-Dette er en viktig avtale for oss, sier leder for skipsreparasjon i Westcon Yards, Georg Matre og viser til at den første vedlikeholdsavtalen med Forsvaret kom på plass i 2016, denne avtalen er nå gjeldende for tre nye år.

-Vedlikeholdsarbeidet vårt for Kystvakten omfatter i hovedsak klassing som er dokking og gjennomgang av maskin, ventiler, rør, innredning og annet utstyr for å sikre at skipene holder den standard de skal. Vi kan også utføre oppgraderinger som kunden bestiller. Etter planen skal tre båter inn til vedlikehold i 2020, den første av dem kommer i september, sier Matre.

Avtalen mellom Forsvaret og Westcon Yards gjelder vedlikehold av syv fartøy tilhørende den ytre kystvakt. Kystvakten, med sine 15 skip, er Sjøforsvarets fremste verktøy for å løse maritime oppdrag og oppgaver i fredstid. Deres operasjonsområde strekker seg fra Norges yttergrense til havs og helt inn i fjæresteinene. Som militær avdeling skal Kystvakten ivareta Norges suverenitet. Kystvakten utfører også en rekke oppgaver for andre etater innen både fiskerioppsyn, miljøoppsyn, søk- og redning, anløpskontroll og slepeberedskap. Kystvaktens ledelse holder til på Sortland i Vesterålen.

-Vi er takknemlige for at Forsvaret ønsket å fornye avtalen med oss, mesteparten av disse jobbene vil bli utført ved verftet vårt i Florø, slår Georg Matre fast.

Westcon Yards AS har verft i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland og har bred erfaring innen både riggreperasjon, skipsreparasjon, skipsbygging og subsea. Verftene ligger langs norskekysten, nær Nordsjøen og gir dermed både rigger og skip muligheter for rask retur tilbake til full aktivitet.Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips