Westcon skal bygge fabrikktråler 

 Westcon Yards har sikret avtale om å bygge en norsk fabrikktråler for rederiet Bluewild AS i Ålesund. Jobben sikrer sysselsetting ved verftet ut 2023. 


Illustrasjon av fabrikktråleren som nå sikrer Westcon sysselsetting på verftet ut 2023. (Illustrasjon: Bluewild) 


Skipet Westcon Yards skal bygge er en Ulstein-designet fabrikktråler på 73,2 meter, har lasterom på om lag 2000 kubikkmeter og er utrustet med trippeltrål og pelagisk trål, heter det i en pressemelding fra selskapet. Skipet skal ferdigstilles i 2023. 

Miljøkrav

–    Vi er glade for tilliten fra Bluewild, og ser fram til et godt samarbeid i årene som kommer. Westcon Yards ser videre fram til et godt samarbeid med utstyrsleverandørene, som i all hovedsak er fra det norske maritime klusteret, sier Endre Matre, leder for nybygg ved Westcon Yards.

Prosjektet skal bygges etter Ecofive standarden fra Bluewild, som setter ambisiøse krav til energiforbruk, utnytting av fangst og kvalitet på sluttproduktet. Blant annet blir det installert hybrid kraft og fremdriftssystem støttet av en batteripakke som sikrer bedre utnyttelse av energi og lagring av overskuddsenergi fra vinsjer og overskuddsvarme fra motorer.  Fremdriftssystemet og systemintegrasjonen muliggjør minimum 25 prosent drivstoffinnsparinger, per kilo produsert fiskeprodukt, sammenlignet med et tradisjonelt kraftsystem. I enkelte operasjoner kan dette øke til 40 prosent.

Lang erfaring

– Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet og vi er svært tilfredse med at vi gjennom denne kontrakten viser at vi fortsatt er konkurransedyktige  innen bygging av fiskebåter. Det er et tøft, internasjonalt marked, og i lag med våre ansatte er vi fornøyde med å kunne høste frukter av det arbeidet som er lagt ned i alle ledd for å øke konkurransekraften, samtidig som vi er ydmyke for den tilliten våre kunder viser oss, sier Matre i pressemeldingen.

Westcon Yards har mange tiårs erfaring med bygging av fiskebåter og offshorefartøyer. I tillegg er verftet, med lokasjoner i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland, ledende i Nordsjøen i ombygginger og reparasjoner av skip og rigger. Ved disse lokasjonene har Westcon de siste årene investert mer enn 300 millioner kroner i oppgraderinger for ytterligere å styrke sin posisjon inn mot tradisjonelle markeder som fiskeri, industri og forsvar.


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips