Westcon leverer kraftsystem til helelektrisk turistskip i Oslofjorden 

 Teknologi fra Westcon Power & Automation skal sørge for at turister i Oslofjorden får en utslippsfri og nærmest lydløs opplevelse om bord på det helelektriske fartøyet «Legacy of the Fjords».


Westcon Power & Automation  leverte kraftsystemet til "Future of the Fjords" som tidligere i år ble kåret til årets skip. Nå skal WPA også levere system til søsterskipet "Legacy of the Fords" som fra 1.juli skal frakte turister i Oslofjorden. Foto: Sverre Hjørnevik. 

Lørdag ble det kjent at rederiet The Fjords skal bygge et søsterskip til helelektriske «Future of the Fjords», som tidligere i år ble kåret til «Ship of the Year». Det nye fartøyet, som fra 1. juli skal frakte turister rundt i Oslofjorden får navnet «Legacy of the Fjords», og har også med seg teknologi fra Westcon Power & Automation om bord når det skal bygges av Brødrene Aa. 

- Vi har gjennom flere år hatt et utrolig bra samarbeid med The Fjords og Brødrene Aa i utviklingen av fremtidens helelektriske fartøy. Derfor er vi veldig fornøyde og stolte over at Westcon Power & Automation skal få levere kraft og styringssystem også til «Legacy of the Fjords», sier Frode Skaar, leder for salg og forretningsutvikling i Westcon Power & Automation. 

Nyheten om byggingen av det nye helelektriske turistskipet ble avløst av statsminister Erna Solberg i forbindelse med dåpen av «Future of the Fjords». Dette skipet frakter turister i naturskjønne Nærøyfjorden. 

Det nye søsterskipet vil gå i rute i Oslofjorden allerede neste sommer, og vil innebære en miljøgevinst på 700 tonn CO2 og 225.000 liter årlig. For kort tid siden ble det også kjent at Nesoddfergene som trafikkerer i indre Oslofjord skal bli elektriske neste år. 

Også disse vil ha kraft og styringssystemet e-SEAMatic® BLUE fra Westcon Power & Automation.

- Elektrifisering gir reduserte klimautslipp og svært lave driftskostnader. Vi har i lang tid hatt stor tro på markedet for elektrifisering av ferger og mindre fartøy, og har gjennom flere år posisjonert oss. Vi leverer velutprøvde løsninger med lav vekt, og som med et lavt antall komponenter utgjør et enkelt system. Dette gjør at vi er konkurransedyktige og ettertraktede, sier Skaar.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips