Westcon inn i fiskefôrproduksjon 

Westcon har inngått avtale med BioMar om elektro- og automasjonsleveransen til det som skal bli et av verdens største og mest effektive anlegg for produksjon av fiskefôr. 

BioMars oppgradering av anlegget på Husøy skal være ferdigstilt i juni 2017. Foto: BioMar

I andre kvartal 2017 skal utvidelsen av fiskefôrselskapet BioMars produksjonsanlegg på Husøy utenfor Haugesund være operativt. For Westcon Power & Automation (WPA) er avtalen om leveranse av elektro og automasjon selskapets største noensinne for et prosessanlegg. 

Leveransen omfatter installasjon av overordnet kontrollsystem for fabrikken basert på Allen-Bradley plattform, energimonitorering, samt integrasjon av tredjepartsutstyr og eksisterende fabrikk. 

- Åpner for nye muligheter 

- Dette er en milepæl for oss av flere grunner. Ikke bare er det den største leveransen for et prosessanlegg vi har inngått. Det er også vår første, større avtale innenfor sjømatsektoren. Det åpner opp for nye muligheter, og det blir nå utrolig spennende å være med å bidra til det som vil være et produksjonsanlegg i verdensklasse, sier Frode Skaar, leder for salg & forretningsutvikling. 

Kontrakten ble vunnet i konkurranse med flere anerkjente leverandører. Oppstart er i mai 2016 med ferdigstillelse i juni 2017, og prosjektet vil sikre arbeid for mange ansatte i WPA i prosjektperioden. 

BioMar er nærmeste nabo til WPA-avdelingen på Husøy, og de kjenner kunden godt fra før. 

Utvikles underveis 

- Vi har vært med på å utvikle fabrikklinjen de har i dag, og har stadig folk utleid til BioMar. Derfor kjenner vi også behovet til kunden veldig godt i tillegg til at vi er en komplett elektro- og automasjonsleverandør. Prosessen med å utvikle fabrikk, - motor- og kontrollsystemene vil gå parallelt med prosjektering og montering, sier Gunvald Mortvedt, leder for produkt & system. 

Tidligere i år kunne WPA melde om inngåelsen av en fireårig driftsavtale for elektro og instrumentering med Statoils gassprosesseringsanlegg på Kårstø. 

- Vi ser at erfaringene og kompetansen Westcon Power & Automation gjennom mange år har tilegnet seg fra maritim sektor gir oss et godt grunnlag for å ta på oss oppdrag innenfor alle typer prosessindustri, sier Skaar.

Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips