WCLs vindmølle-satsing tar av 

Få måneder etter at Westcon løfteteknikk startet opplæring av vindmølle-personell i Egersund er store deler av kurskalenderen i 2019 fullbooket, av blant annet nye kunder som Siemens og Nexans. 


Driftsleder Bjørn-Andrè Haukås (t.v) og Karl Johan Jentoft har all grunn til å smile. Satsingen på vindkraftmarkedet har fått en pangstart.

I fjor høst gikk startskuddet for Westcon Løfteteknikks (WCL) satsing på kursing av vindmøllepersonell i Egersund. Sammen med Egersund-selskapet Energy Innovation er WCL i full gang med å bygge et av de største miljøene for trening, utdanning og sertifisering av personell til vindmøller, både on- og offshore. 

Åpningen av det nye treningstårnet i Egersund i oktober, markerte starten på WCLs kursrekke for arbeid på vindturbiner. Og allerede er store deler av kurskalenderen for 2019 fullbooket. 

Ansetter flere

- Vi har fire instruktører for vindmøllepersonell i Egersund i dag, men vi trenger nye folk og regner med å ansette nye om kort tid, sier administrerende direktør i WCL, Karl Johan Jentoft. Blant de aller største kundene innen vindkraft-segmentet er Siemens og Nexans, men stadig flere kommer etter, påpeker Jentoft.

- Olje og gass utgjør fremdeles vår største kundegruppe, men alle de store energi-aktørene, også de som hovedsakelig har vært olje- og gassrelatert, ser enda mer til mulighetene for «ren» energiproduksjon. Både Aibel, Equinor, Aker og Kværner retter blikket mer mot vindkraft. Den grønne omstillingen er kommet for å bli, og det må vi ta på alvor, sier han. 

Fra treningssenteret i Egersund. Foto: Energy Innovation

WCL ble i juni 2017 som første norske selskap sertifisert av DNV GL for sikkert arbeid i høyden på vindmøller, og har deretter rendyrket ekspertisen rettet mot vindkraft-industrien.

- Det vil bli behov for flere tusen nye folk i arbeid i den norske vindindustrien i årene som kommer. Teknikkene, utstyret og systemene som brukes på vindmøller er i stor grad mye likt det vi har levert til olje- og gassindustrien. Vi har allerede ekspertisen, og har skreddersydd apparatet vårt for å imøtekomme det behovet som er i emning, sier Jentoft. 

Fra Kristiansand til Florø

Samtidig som WCL med ny Egersund-avdeling satser for fullt vindkraftmarkedet, er dette bare en del av den nye WCL-strategien. Nå setter selskapet inn støtet for å kapre markeder langs hele Vestlandskysten, fra Kristiansand til Florø. 

 - I oktober åpnet vi ny avdeling i Bergen og Florø. I Bergensområdet er det et stort potensial blant kunder innen blant annet kraft, olje og gass. Det er helt avgjørende for oss å være tett på kundene der de er, og nå ansetter vi folk langs hele WCL-aksen fra Kristiansand til Florø. I tillegg har vi også nå knyttet til oss ekspertise innen scenerigging, noe som betyr at vi kan tilby alle våre tjenester til blant annet store idrettshaller og konsertarenaer, sier Jentoft.

 - Selv om olje- og gass fremdeles utgjør en stor del av våre kunder, er det viktig å ha flere ben å stå på. Med lokale fagfolk langs hele aksen, får vi et solid fotfeste hos flere kundesegmenter, noe som vil gjøre WCL enda mer robuste for fremtiden, sier Jentoft.

Det 30 meter høye treningstårnet skal brukes til opplæring av vindmøllepersonell. I 2020 vil treningssenteret i Egersund få nok et nybygg for kursing og trening av personell i vindindustrien. Foto: Magnus Østebrød


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips