Vikaneset får regionens største bryggeanlegg

Det nye anlegget skal etter planen stå ferdig til vinteren, og vil ha plass til rundt 125 fritidsbåter.Bryggeutviklingen i Skjoldavika kommer i forbindelse med utbyggingen av 69 tomter på Vikaneset i Vindafjord. Tomteutvikler Vikaneset Panorama AS står også for byggingen av et nylig ferdigstilt kaianlegg som skal forankre flytebrygger og utriggere for rundt 125 båtplasser. Havneutstyret – som også omfatter redningsstiger, redningsbøyer og strømsøyler – leveres av Wee Marine AS i Tysvær. Utover Skjoldavika skal havnen i Ølensvåg utvides med 15 båtplasser.

Her skal flytebrygger forankres og utriggere for rundt 125 båtplasser legges til.

Daglig leder i Vikaneset Panorama AS, Arne Gunnar Habbestad, ser frem til å komme i gang med havna. 

– Selve tomteutviklingen startet på Vikaneset i 2009, og vi har i lang tid planlagt havneanlegget som skal ligge her. Over flere år har vi også utviklet en molo med steinmasser fra utbygging i området. Boligfeltet på Vikaneset inneholder hele 107 boenheter fordelt på leiligheter og rekkehus, og det var helt naturlig for oss å planlegge en egen havn for fritidsbåter i nærheten, sier Habbestad.

Nå gjenstår kun de siste kommunale godkjenningene, og etter planen skal første del av bryggeprosjektet, som utgjør rundt 50 båtplasser, stå klart i februar 2020. Bryggeplassene skal selges separat og uavhengig av boligprosjektet. 

Daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee, merker en økende interesse for bryggeinvesteringer i regionen. 

– Havneprosjektet i Skjoldavik er det største i regionen på flere tiår, og vil gi plasser til fritidsbåter i mange størrelser. Nå skal produksjonen av bryggekomponentetne i gang, og vi venter å starte opp så snart alle godkjenninger er på plass, sier Wee og fortsetter: 

– Dette er det fjerde store bryggeprosjektet vi er involvert i dette året, så man kan trygt si at interessen for båt og viljen til å investere er til stede i regionen.


Tips oss!

Folk i vinden

Har dere en ny kollega på laget? Send oss en epost og vi legger det ut på Folk i vinden!

Send tips
Har du en god Medvind-sak?

Har du gode tips fra næringslivet i Vindafjord? Stikk innom, eller kontakt oss!

Send tips
Kalender

Har du forslag til ny kalenderoppføring?

Send tips